maanantai 13.7.2020 | 08:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Halsuan kunta palkitsi ansioituneita paikallisia yrittäjiä – Turvealan perheyritys T. ja J. Kivioja Oy pokkasi vuoden yrittäjän palkinnon, lypsy- ja lihakarjamaatilaa pyörittävä Mika Hautakoski palkittiin vuoden maatalousyrittäjänä

Vili Ruuska
To 14.11.2019 klo 19:00 | päivitetty to 21:44

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Halsuan kunnanvaltuuston torstain kokouksessa julkistettiin vuoden 2019 yrittäjäpalkinnot. Vuoden yrittäjänä Halsuan kunta palkitsi T. ja J. Kivioja Oy:n, vuoden maatalousyrittäjän titteli osoitettiin Mika Hautakoskelle.

T. ja J. Kivioja Oy on 1960-luvulta lähtien toiminnassa ollut perheyritys, jonka toiminta koostuu turvekuljetuksista, turvetuotannosta sekä niihin liittyvistä toiminnoista. Yritys työllistää vakituisesti parikymmentä työntekijää.

Perusteluissa kerrotaan, että Halsuan kunta on valinnassaan halunnut painottaa yrityksen vaikutusta alueen kehitykseen ja työllisyyteen. T. ja J. Kivioja Oy on tarmokkaasti hionut liiketoimintakonseptiaan toimivaksi, mikä on tuottanut tulosta. Yritys valittiin vuonna 2016 vuoden turveyritykseksi.

Mika Hautakoski on pitänyt lypsykarjaa vuodesta 1993 asti. Yrittäjän maatila sijaitsee Kanalan kylällä, ja maatilan päätuotantosuunta on maidontuotanto. Tilalla on noin 25 lehmää, 30 hehtaaria peltoa ja noin 90 hehtaaria metsää.

Perusteluissa palkittavan Hautakosken toimintaa lypsykarjatalouden parissa kuvaillaan pitkäjänteiseksi, ennakkoluulottomaksi ja määrätietoiseksi. Palkinnon saaja on kehittänyt ammattitaidolla tilaansa ja osoittanut, että halsualainen maatilayritys voi pärjätä hyvin vuosikymmenestä toiseen.

Lue myös:

Turvetta nevoilta voimalaitoksiin asti – Halsuan vuoden 2019 yrittäjänä palkittu T. ja J. Kivioja Oy hoitaa turveurakoinnin alusta loppuun

#