Paikallisuutiset

Perhon lääkäriaseman Juha Anttila työskentelee Alajärvellä ja Saarikassa työterveyshuollon erikoislääkärinä – Perhon yrittäjäpalkinnolla palkittu lääkäri viettää työmatkalla viikossa 600 kilometriä

Lääkintävahtimestari-sairaankuljettajaksi ja fysioterapeutiksi kouluttautunut Juha Anttila valmistui lääkäriksi vuonna 1998 ja työskenteli terveyskeskuslääkärinä, kunnes kiinnostus heräsi työterveyslääkärin työhön.

Perhon joulunavauksessa Juha Anttilan työterveyslääkärin palveluja myyvä yritys palkittiin yrittäjäpalkinnolla. Anttila on työllistänyt yrityksessä itsensä yli kymmenen vuoden ajan.
Perhon joulunavauksessa Juha Anttilan työterveyslääkärin palveluja myyvä yritys palkittiin yrittäjäpalkinnolla. Anttila on työllistänyt yrityksessä itsensä yli kymmenen vuoden ajan. Kuva: Sanni Aho

On helpompi työskennellä lääkärinä muualla kuin kotipaikkakunnalla, myöntää Perhon lääkäriaseman yrittäjä Juha Anttila.

Anttila palkittiin Perhossa lauantaina Perhon yrittäjäpalkinnolla. Hän perusti yrityksen vuonna 2008 ja myy työterveyslääkärin palveluja.

Työasiat nollautuvat radiota kuunnellen tien päällä, sillä työmatka-ajoa Anttilalle tulee viikottain noin 600 kilometriä. Juha Anttila tekee kaksi päivää viikossa Alajärvellä Terveystalolla ja kolme päivää viikossa kuntayhtymä Saarikassa työterveyshuollon erikoislääkärinä. Saarikka toimii Kannonkoskella, Karstulassa, Kivijärvellä, Kyyjärvellä ja Saarijärvellä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

80-luvulla lukion ja armeijan jälkeen Anttila opiskeli ensin lääkintävahtimestari-sairaankuljettajaksi ja sen jälkeen fysioterapeutiksi. Vuoden verran hän ehti tehdä töitä fysioterapeuttina, mutta pääsi sitten opiskelemaan lääketiedettä.

– Tässä on mukana hyvääkin tuuria. Että pääsi läpi kokeista, naurahtaa Anttila.

Valmistuttuaan Anttila pääsi töihin Tunkkarin terveyskeskukseen. Vielä elettiin aikaa, jolloin lääkärinvirkoja oli auki niukasti.

Muutaman vuoden jälkeen Perhon kunta erosi Perhonjokilaakson terveydenhuollon kuntayhtymästä ja Anttila siirtyi töihin Perhon kunnalle terveyskeskuslääkäriksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oman yrityksensä Perhon lääkäriaseman Juha Anttila perusti vuonna 2008. Tuolloin häntä jo kiinnosti enemmän työterveyspuoli ja osa työterveyshuollon erikoislääkärin tutkintoon liittyvistä palveluista toteutui Saarikassa.

Anttila ei ole työterveyspalveluiden tuottaja, vaan myy omaa palveluaan.

– Työterveyslääkärinä toimiminen vaatii hyvää yleislääkärin taitoa. Lisäksi työn tekeminen on moniulotteisempaa ja koen sen mielekkäänä.

Työterveydessä takana on tiimi ja potilaan lisäksi asiakkaana on tämän työnantaja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Työntekijän terveysongelmia voidaan ratkaista tekemällä yhteistyötä yhdessä työnantajan kanssa esimerkiksi muuttamalla tai muokkaamalla työntekijän työtehtäviä paremmin työkykyä vastaavaksi ja tällöin tarve sairauslomaratkaisuille oleellisesti vähenee, kertoo Anttila.

Tähän haluavat myös asiakasyritykset pyrkiä.

– Työn tekemisellä pitää olla vaikuttavuutta ja ennen kaikken pyrkiä tekemään sitä ennaltaehkäisevästi, Anttila toteaa.

Perhossa lääkäritilanne on ollut viime vuosina haastava. Juha Anttilaa ei kuitenkaan ole viime vuosina paikalliselle terveysasemalle töihin houkuteltu.

– Kyllä se mielletään, että olen vankasti työterveyspuolelle suuntautunut, hän toteaa.

Anttila myöntää, että työskentely lääkärinä muualla kuin kotipitäjässä on kaikin puolin vaivattomampaa. Työasiat pysyvät työmaalla.

– Muualla työskennellessäni potilaat sanovat, että "lääkäri sanoi näin". Perhossa kääntyi siihen, että "Juha sanoi näin". Muualla toimiessa sidonnaisuuksia ei niin ole, sanoo Anttila.

Yrittäjyydessä Anttila myös pitää siitä, että lomien järjestäminen onnistuu oman tarpeen mukaan.

Juha Anttila asuu Perhossa vaimonsa kanssa. Perheessä on viisi lasta, joista nuorin on alakoulussa ja vanhimmat jo aikuisia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä