tiistai 22.9.2020 | 22:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Piispa Jukka Keskitalo tarkastaa Halsuan seurakunnan viikonloppuna

PERHONJOKILAAKSO
Pe 10.1.2020 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalon vuoden 2020 ensimmäinen piispantarkastus pidetään Halsuan seurakunnassa 10. ja 12.1.2020. Piispantarkastuksessa Keskitalo tapaa seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia sekä tutustuu seurakunnan toimintaan ja alueen palveluihin.

Piispa vierailee piispantarkastuksen aikana muun muassa Halsuan yhtenäiskoululla, palvelukeskus Kannelmassa ja tapaa kunnan johtoa. Yritysvierailun kohteena on Hietalahti ja Pojat Oy.

Piispantarkastus on satoja vuosia vanha kirkollinen tapa, jossa piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa toimittaen niissä piispantarkastuksen. Tarkastus osuu seurakunnan kohdalle noin kerran reilussa vuosikymmenessä. Tarkastusprosessin protokolla on viime vuosina uudistunut ja keventynyt. Tavoitteena on tarkastella nykytilaa, mutta ennen kaikkea keskittyä tulevaisuuden näkymiin. Piispantarkastus on kokonaisuudessaan noin vuoden mittainen prosessi, vaikka varsinainen piispan vierailu seurakunnassa järjestetään muutaman päivän aikana.

Piispanmessu on sunnuntaina 12.1. Halsuan kirkossa. Samalla juhlistetaan myös Kokkolan seurakuntayhtymään liittymistä, Halsuan seurakunta on 1.1.2020 alkaen osa Kokkolan seurakuntayhtymää. Yleinen piispantarkastus on heti piispanmessun jälkeen. Tuolloin piispa kertoo piispantarkastuksen tulokset ja antaa arvionsa seurakunnasta. Piispantarkastuksen jälkeen on lähetyslounas ja piispantarkastuksen päätösjuhla seurakuntatalolla.

#