keskiviikko 5.8.2020 | 15:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Talo pitkästä tavarasta – Veera Björkbackan ja Tuomas Puronahon talon valmistumista seurataan Koti-teemoissa

Veera Björkbackan ja Tuomas Puronahon koti nousee Virkkalaan. Koti suunniteltiin itse ja lähipiiristä löytyy hyvin apua.

Sanni Aho
Ke 5.2.2020 klo 17:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Veera Björkbackan ja Tuomas Puronahon tontti odotti ostohetkestä vuoden ajan projektin alkua. Tontti tuli eteen yksityiseltä, jopa hiukan yllättäen.

– Ajateltiin, että jos me ei sitä osteta, niin se menee yleiseen myyntiin, kertoo Veera.

Muutaman kilometrin päässä Kaustisen keskustasta, Alitalontanhualla, sijaitsevalle tontille haettiin rakennuslupaa vuosi sitten.

Poikkeuksellisen Veeran ja Tuomaksen projektista tekee se, että he päättivät rakentaa talon "pitkästä tavarasta". Pariskunta kiersi lähialueen taloesittelyissä ja rakennusmessuilla Kokkolassa hakemassa ideoita. Muutamasta talopaketista pyydettiin tarjous.

Lopulta omat toiveet toteutettiin kuitenkin talopiirrustuksiksi Juha Kauppisella. Veera ja Tuomas ovat saaneet paljon apua lähipiiriltä, joilta löytyy osaamista rakentamiseen.

– Jos ei olisi sukulaisia tai tuttuja, jotka pystyis osallistumaan, niin silloin olisi otettu talopaketti, Veera toteaa.

Tuomas käy työmaalla lähes päivittäin töiden jälkeen ja Veera hoitaa pariskunnan 1,5-vuotiasta Reino-poikaa.

Hyvä diili syntyi myös K-Raudan kanssa, mistä rakennuksilla tarvittavat tavarat on hankittu.

Tontti oli sijaitsee kaava-alueella, joten kunnallistekniikka löytyi läheltä. Kaivinkoneet aloittivat työn 12. kesäkuuta ja kesän aikana taloon saatiin seinät, katto ja lattia valettua.

– Meillä oli kuukauden-kahden ajan palkattuja timpureita töissä, Veera sanoo.

Nyt talossa ovat jo sisätyöt pitkällä.

– Yllättävän simppelisti on mennyt. Meillä on perusratkaisuja, kuvailee Veera.

Perhonjokilaakson Koti-teemoissa seurataan tämän vuoden ajan Veeran ja Tuomaksen rakennusprojektin valmistumista. Seuraavat Koti-teemat ilmestyvät 26.3., 20.5., 17.9. 22.10. ja 19.11.

#