maanantai 24.2.2020 | 06:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perhon kunta kyllästyi odottamaan kyltinasentajaa ja sai luvan lähettää työntekijänsä ripustushommiin – Samalla reissulla myrskyn runtelema mainostaulu hävisi maisemasta

Maija Ahonen Perhonjokilaakso
Pe 14.2.2020 klo 17:54

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhon kunnan Vetelin-puoleiselle rajalle on asennettu vihdoin uusi kuntarajakyltti. Vanha merkki rojahti valtatie 13:n varresta alas vuodenvaihteen jälkeen.

Perhonjokilaakso uutisoi puuttuvasta kyltistä viime viikon lauantaina. Jutussa Perhon kunnan tekninen johtaja Alpo Anisimaa kertoi, että kunnalla on hankittuna uusi merkki vanhan tilalle. Kyltin asennus kuuluu kuitenkin ely-keskukselle, jonka vastuulla valtatie on. Ilman lupaa ulkopuoliset eivät voi operoida ely-keskuksen tiealueella.

Käytännössä kyltin asennustyö kuuluu tietä hoitavalle urakoitsijalle. Anisimaalla ei ollut haastatteluhetkellä tiedossa, milloin uusi kyltti saadaan paikoilleen.

Perhonjokilaakson yhteydenoton jälkeen kunnan tekninen toimi yritti hoputtaa urakoitsijaa asennustöihin.

– Tierikkoja on tällä hetkellä kuitenkin niin paljon, ettei urakoitsija pystynyt lupaamaan, milloin hän pääsee paikalle, Anisimaa kertoo.

Asentajan sijaan kunta sai luvan laittaa kyltin itse paikoilleen.

Uudenkarhea rajakyltti ilmestyi valtatien varteen alkuviikosta. Samalla viereiseltä pellolta näyttää hävinneen kunnan iso mainostaulu. Minne se on joutunut?

– Myrsky oli kaatanut taulun ja rikkonut sen metallijalan. Taulu vietiin siis korjattavaksi, mutta tuodaan kyllä takaisin, kun maa sulaa, Anisimaa kertoo.

Perhon kuntarajalta puuttui reilun kuukauden kuntarajakyltti. Taustalla näkyy kunnan mainostaulu, joka on nyt viety korjuulle.
Maija Ahonen

Perhon rajalla on nyt uusi kuntarajakyltti, mutta ei enää mainostaulua.
Maija Ahonen

#