keskiviikko 5.8.2020 | 16:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Maija Ahonen kolumnissaan: Nostalgiahuuruja

Pe 21.2.2020 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kävin viikonloppuna pyörähtämässä Turussa.

Tapasin tois puol jokkee opiskeluaikojeni ystäviä. Paikalle oli päässyt 17 kutsutusta peräti 15. Se on melkoinen supersuoritus porukalta, joka elää monella tapaa ruuhkavuosia. Tahto nähdä toisia oli niin suuri, että muu elämä laitettiin sellaiseen järjestykseen, että viikonloppuvisiitti opiskeluvuosien maisemiin onnistui.

Ja voi, kuinka mukavaa meillä olikaan! Oli hauska huomata, miten mainiosti porukan kemia pelasi, vaikka opiskeluajoista onkin kulunut vuosia.

Ihmisten lisäksi omiin opiskeluvuosiini liittyvissä muistoissa tärkeitä ovat tutut maisemat ja kulmat. Omilla Turun-reissuillani käynkin yleensä katsastamassa paikat, jotka olivat joskus tärkeä osa arkielämääni: Aurajoen rannan, lempikahvilan, Tuomiokirkkopuiston, yliopiston kirjaston ja Ylioppilaskylän.

Kerran olen nostalgiahuuruissani jopa poikennut viimeisimmän Turun-kotini rappukäytävään, jossa tuoksui aivan samalta kuin vuosia sitten.

Vaikka vanhassa postiluukussani oli täysin vieras nimi, muistoissa oli helppo pujahtaa suljetun oven toiselle puolelle. Asuntoon, joka oli joskus paljon muutakin kuin pelkkä opiskelijakämppä.

Vaikka matka vanhaan opiskelukaupunkiin verestää aina muistoja, kotiin on joka kerta mukava palata.

Täällä avainkin onneksi sopi oveen, eikä tarvinnut jäädä naavistelemaan rappusille.

Elämä on tässä ja nyt, ja hyvä niin.

#