keskiviikko 5.8.2020 | 16:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Alitalontanhualla seinät kukkivat – Veeran ja Tuomaksen talon tapetit valittiin pikaviestein

Koti-teemoissa seurataan Veera Björkbackan ja Tuomas Puronahon taloprojektin valmistumista Kaustisen Virkkalaan. Nyt ollaan jo sisätöissä.

Sanni Aho
Ke 1.4.2020 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Veeran Björkbackan ja Tuomas Puronahon talon rakennustyömaalla on tehty jo runsaasti sisätöitä ja kaikissa huoneissa on tapetit tai maalit seinissä.

Materiaalien valinta kävi siten, että Veera kuvasi vaihtoehdot Tuomakselle Whatsappiin ja hyväksytyistä ehdotuksista otettiin sopivat näytille taloon.

Kun lopulliset valinnat oli tehty, tulivat tapetit seiniin kuin itsestään, sillä tapetointihommiin ryhtyivät kokeneet sukulaiset. Hankalin kohta oli viistokattoinen olohuoneen seinä, joka on korkeimmalla kohdalla 3,7 metriä.

Pariskunta tapetoi kahdestaan kokonaan pikkuvessan.

– Yllättävän hyvin se onnistui, vaikka en ollut koskaan aikaisemmin tapetoinut, kertoo Veera.

Pintojen tapeteissa näkyy isoa kukkaa lähes jokaisessa huoneessa. Pääväri on musta ja valkoinen.

– Yhteen huoneeseen valittiin värikkäämpää kukkatapettia, kertoo Tuomas.

Pintamateriaalien ja muidenkin talon ratkaisujen ideoille Veeralla on Pinterestissä omat kansiossa. Ajatuksia on tullut myös Instagramista. Yhtenä ideana hän halusi toteuttaa Reinon huoneeseen maalilla vuorimaiseman. Se onnistuikin hyvin, mutta toteuttamatta jäi ajatus maalatuista pilvistä. Pyöreää muotoa oli hankala saada siististi seinään maalausta varten.

– Kokeilin laittaa pyöreät pilvet teipillä, mutta sen hylkäsin nopeasti, Veera kertoo.

Lattiaan tulevat vinyylilankut odottavat jo asennusta. Laminaattia pehmeämpi ja joustavampi vaihtoehto on nopea asentaa.

Veeran ja Tuomaksen rakennusprojekti on aikataulussa. Keittiö on nyt kuitenkin asennettu ja välitilaan odotetaan laattoja. Samoin takka on saatu sisään.

– Nyt tuntuu, että tämä on koko ajan edennyt hitaammin, sanoo Tuomas.

Koti-teeman juttusarjassa seurataan Veeran ja Tuomaksen omakotitalon valmistumista.

#