perjantai 3.12.2021 | 09:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Laulu lehmille nousi somehitiksi, joka yllätti täysin esittäjänsä – Johanna Paavola lievittää laulujännitystään navetassa, katso upea video tästä

Johanna Paavolan laulama Kuun poika keräsi Facebookissa muutamassa päivässä yli 12 000 katselukertaa.

Maija Ahonen
Ke 15.4.2020 klo 14:55 | päivitetty ke 16:14

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kun kaustislainen maitotilan emäntä Johanna Paavola julkaisi Lintu-Paavolan tilan Facebook-sivuilla lankalauantaina videon, jolla hän laulaa navetassa lehmille, ei hän arvannut millainen somehitti videosta tulisi.

Tiistai-iltaan mennessä video oli kerännyt yli 12 000 katselukertaa ja sitä oli jaettu sosiaalisessa mediassa yli 100 kertaa.

– Elämä maatilalla jatkuu kaikesta huolimatta lähes ennallaan. Issiäni koitan mentaalisesti tsempata välillä harjottelemalla uusia lauluja. Tässä niistä yksi, Hijo de la luna eli Kuun poika, kirjoitti Johanna Paavola videojulkaisunsa saatesanoissa.

Maailmalla ihmiset ovat korona-aikana ilahduttaneet toisiaan laulamalla parvekkeilla.

– Koska täälä messän keskellä ei ole yleisöä, niin parvekkeen sijaan menen sinne missä yleisöä on eli lehmälään! Aina yhtä hyväksyvä ihailijajoukko! Toivottavasti myös teistä joku ilahtuu tästä, toivoi Paavola videota julkaistessaan.

Pitkään kuorolaulua harrastanut Johanna Paavola kertoo, että mitä enemmän ikää karttuu, sitä kriittisemmäksi hän on tullut omaa ääntänsä kohtaan. Omaa jännitystään taittaakseen hän on innostunut laulamaan omissa oloissaan. Apuna hän käyttää puhelimen karaokesovellusta.

Myös julkaistussa Kuun poika -kappaleessa Paavolan upean laulun taustalla on sovelluksen säestys.

Pääsiäisenä julkaistu lauluvideo ei ollut Paavolalle aivan ensimmäinen, sillä viime joulun aikoihin hän on julkaissut Lintu-Paavolan tilan sivuilla myös laulamansa joululaulun. Nyt julkaistun videon suosio kuitenkin yllätti.

Paavolan lauluvideoille saattaa olla luvassa jatkoa, sillä häneltä on kovasti toivottu lisäkappaleita. Hän kuitenkin toteaa, että laulun täytyy olla sellainen, että se liikuttaa häntä itseään.

Musiikki on ollut Johanna Paavolalle aina tärkeä osa elämää. Laulua hän harrastaa Hääkuorossa, jossa hän on ollut mukana 20 vuotta.

– Nyt treenit ovat jäissä koronatilanteen takia, Johanna Paavola toteaa.

Köyhäjoen Lintu-Paavolassa sijaitsevalla maitotilalla on yhden lypsyrobotin navetta, jossa on noin 70 lehmää ja nuorkarja päälle.

Tilalla on omat Facebook- ja Instagram-sivut, joiden kautta maitotilan arkea voi seurata. Facebook-tili on pääasiassa Johanna-emännän ja Instagram puolestaan Kari-isännän vastuulla.

#