tiistai 27.7.2021 | 03:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Seuracup käynnistyy elokuussa – yhden piirikilpailun tuloksella yleisurheilun valtakunnalliseen finaaliin

Seppo Järvelä
Ti 26.5.2020 klo 12:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PERHONJOKILAAKSO

Yleisurheilun valtakunnallisen seuracupin kesäkuun kilpailu jää kokonaan pois. Finaaleihin pääsijät ratkotaan yhden piirikilpailun perusteella.

– Seurojen yhteisharjoitukset ja oma kilpailutoiminta pääsevät käyntiin kesäkuussa. Katsoimme, että seuroille on syytä antaa aikaa ensin omien harjoitusten ja kilpailujen järjestämiseen. Siksi pudotimme kesäkuun osakilpailun pois, Suomen Urheiluliiton aluepäällikkö Mika Tyrkkö kertoo.

Keski-Pohjanmaalla ensimmäisen osakilpailun järjestäjäseuraksi oli kaavailtu Kaustisen Pohjan-Veikkoja. Toisen osakilpailun järjestää Kälviän Tarmo heinäkuun 30. päivänä.

– Järjestämme kilpailun Kälviällä, jos piirissä ja liitossa niin halutaan, seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jouni Kykyri sanoo.

Seuracupissa kilpaillaan 11-17-vuotiaiden tyttöjen ja poikien lajeissa. Lajiohjelmasta löytyvät pika- ja aitajuoksut ja kilpakävely. Kenttälajien puolelta löytyvät kolme hyppy- ja kolme heittolajia. Piirikilpailu huipentuu kuuteen viestiin.

Finaalit järjestetään syyskuun 5. päivänä. Superfinaali on Lahdessa ja A-sarjan finaali Ikaalisissa. B-sarjan finaali järjestetään Lempäälässä ja C-sarjan Hämeenlinnassa.

Viime syksynä Alavetelin kentällä järjestetyn alle 10 000 asukkaan paikkakunnilla toimivien seurojen A-sarjan finaaliin voitti Laitilan Jyske. Toiseksi sijoittui Vetelin Urheilijat 337 pisteellä ja kolmanneksi Kaustisen Pohjan-Veikot. Järjestävä seura IF Åsarna sijoittui yhdeksänneksi.

#