perjantai 6.8.2021 | 03:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Vetelin B-pojille avaustappio kotikentällä – Tampereen vahva aloitus kantoi koko ottelun ajan

Veteli Pesiksen B-pojat kohtasivat perjantaina Ruohopatilla Manse PP:n

Su 28.6.2020 klo 18:38

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Veteli Pesiksen poikien superpesisjoukkue sai helteiselle Ruohopatille perjantai-illan vastustajaksi Manse PP:n Tampereelta. Keskinäinen kohtaaminen oli ensimmäinen näiden joukkueiden historiassa.

Manse aloitti ottelun sisävuorolla ja oli latautunut hyvin ottelun alkuun. Pitkän sisävuoron aikana vierasjoukkue teki peräti viisi juoksua. Ensimmäinen juoksu tuli harmittavasti kolmospesälle suuntautuneen polttoheiton mennessä ohiheitoksi.

Avausjuoksun jälkeen Mansen poikien lyönnit osuivat keskimailaan ja Vetelin ulkokenttä sai olla koko ajan varuillaan. Kolme juoksua tuli puhtailla välilyönneillä ja kaksi harhaheitolla. Vetelin aloitus ei ollut yhtä loistokas vaan vain viisi miestä ehti käydä mailan varressa kun taululla oli kolme paloa.

Ensimmäisen vuoroparin jälkeen Vetelikin sai ulkopelinsä tiiviiksi, ja sen jälkeen juoksut olivat todella tiukassa. Kolmannessa vuoroparissa molemmat joukkueet onnistuivat tekemään yhden juoksun. Vetelin juoksun löi Joonas Salomaa ja toi Perttu Olli. Tämän enempää ei juoksuja ensimmäisellä jaksolla nähty, joten jaksovoitto Manselle 1–6.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet esittivät edelleen tiivistä ulkopeliä, jossa tilanteiden tekeminen oli vaikeaa. Osasyyllisiä tähän olivat molempien joukkueiden lukkarit, Vetelin Eemeli Lassila, jolle ottelu oli ensimmäinen poikien Superpesiksessä ja Mansen Petteri Alanen.

Koko ottelun ajan Vetelin kuntokäyrä oli lievästi ylöspäin ja Tampereen kuntokäyrä alaspäin. Toisella jaksolla Veteli sai aikaiseksi kuusi kotiutusyritystä Mansen neljää vastaan. Vaikka Veteli sinnikkäästi yritti juoksua niin toisen jakson, ainokaisen teki kuitenkin Manse ja jälleen puhtaalla välilyönnillä. Ottelu oli hyvin tasainen, pois lukien Mansen aloittava vuoro, joten yksi lyönti olisi voinut kääntää ottelun kulun myös Vetelille toisella jaksolla. Nyt sellaista vapauttavaa lyöntiä ei nähty, ja Manse korjasi toisen jakson 0–1-voitolla koko ottelun itselleen 0–2.

Vetelin ykköspalkinto meni Atte Kortehistolle, joka etenijäjokerina meni monta kertaa upeasti kentälle. Kakkospalkinnon sai ykkösvahtina pelannut Aleksi Lassila. Tampereen palkitut olivat lukkari Petteri Alanen ja kakkosvahti Jasperi Luoma.

Kari Lahti

#