lauantai 8.8.2020 | 09:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Lukijalta: Kaunista Kaustista

To 30.7.2020 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Uskon, että melkein kaikille on sillä mitä näkee vaikutus mielialaan. Jos näkee kaunista, tulee hyvä olo. Mutta jos näkee rumaa ja sotkuista niin asia on päinvastainen. Oli mukava lukea viime viikon lehdestä miten Veteli on panostanut viihtyvyyteen. Perhon tiesin jo aikaisemmilta vuosilta, että siellä on hoidettu kirkonkylä erittäin hyvin. Samaa ei voi sanoa Kaustisesta. Omakotitalojen pihat on hyvin hoidettu. Keskusta ja se mitä Ely-keskus hoitaa on jäänyt tänä kesänä hoitamatta. On ilo ajaa Kauhavan läpi, missä on kauniita kukkaistutuksia ja nurmikko hyvin hoidettu. Eikö Perhon ja Kauhavan läpi menevä valtatie ole myös valtion hoidossa? Kun kunta tekee urakan yksityisen yrittäjän kanssa, niin silloin pitää valvoa, että työt tulee tehtyä, eikä maksa tyhjästä.

Pahkakangas ei ole koko kesänä koskenut pensaisiin. Silloin pitää ottaa ne kaikki pois ja keksiä jotakin helppohoitoista ja omaperäistä tilalle.

Vihaan tupakantumppeja. Olen sanonut, että suuri osa tupakoitsijoista ei jaksa viedä tumppeja niille varatuille paikoille, vaan polkee ne maahan. Tein Myllykankaan Matin kanssa kuusi suurta tuhkakuppia. Ajattelin, että siihen kun laittaa tumpit ne on pois silmistä. Liian usein kuulee sanottavan ”ei se minulle kuulu”: kun kaikki tekisi edes sen mitä kuuluu ja veisi omat roskat niille varatuille paikoille. Vanhemmat, näyttäkää esimerkkiä lapsillenne!

Ihailen suuresti Jouni Virkkalan töitä. Kansantaiteenkeskuksen vieressä olevalle taukopaikalle pysähtyy usein ohikulkijoita syömään eväitään, mutta kun siellä on tupakantumppeja joka puolella. Mikä kuva jää Kaustisesta?

Eikö kaustislaisilla ole halua näyttää musiikista kuuluisa kotikuntamme myös muuten viihtyisenä ja omaperäisenä, joka jää mieleen?

Vein sinne myös yhden tumppiäijän. Vuoden se sai olla vähillä kolhuilla. viime viikolla löysin sen särjettynä. Ei auta vaikka siivoaa jos on niitä, jotka eivät tee muuta kuin särkee ja sotkee. Ei auta vaikka keväällä on siivoustalkoot, pitää pitkin kesää ylläpitää siivousta. Soitin kymmenen yhdistykseen ja esitin, että jaettaisiin pieni vastuualue, jota jokainen hoitaisi läpi kesän.

Siivoustalkoot oli järjestetty sitä varten. Ilmoitus siitä oli kuntatiedotteessa. Tekninen johtaja tuli vaimonsa kanssa omalla vapaa-ajalla Alavetelistä.

Paikalle tuli Lumppion Taina, Virkkalan Helena ja minä plus yksi pariskunta. Eläkeläiset oli jo oma-aloitteisesti raivannut tienvarsio. Nuorisoseura oli yksi, johon soitin. He siivosivat ehdotetun alueen. Isokankaan Teuvo sanoi, että laittakaa helluntaiseurakunnalle myös oma alue.

Marttayhdistys ei voinut julkisesti koronan takia kutsua talkoisiin, enkä tiennyt niistä. Kuulin, että kaksikymmentä eri-ikäistä marttaa oli ahkerasti siivonnut. Oli helpotus huomata, että yli 80-vuotiaiden ei yksin tarvitse huolehtia siisteydestä, vaan nuoremmat jatkavat.

Kyllikki Huntus

Kaustinen

#