tiistai 22.9.2020 | 08:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Raviviikolta: Amanda Rose palasi omalle tasolleen Perhon raveissa

Keijo Maliniemi
Ti 8.9.2020 klo 16:10 | päivitetty ti 16:10

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaustislaisen Pekka Visurin valmentama ja osaomistama Amanda Rose säväytti komealla voitollaan Tuohimaan paikallisraveissa. Tamman kauden avauskisa meni alle odotusten, mutta sunnuntaina menossa oli tuttua ruutia.

Victor Björkrothin ohjastama Amanda Rose lähti 40 metrin takamatkalta, mutta painui jo puolimatkassa johtopaikalle, mistä se irtosi ylivoimaiseen voittoon ajalla 17,5/2140 m. Ykkössija oli tammalle uran 18. Startteja sillä on takana 37.

– Amanda Rose oli pettymys Torniossa, mutta startti vei sitä selvästi eteenpäin. Vaikka lähtö oli, mitä oli, niin tammassa oli vetoa ja tappamisen meininkiä, niin kuin kuuluukin olla. Varaakin jäi. Amanda Rose oli vielä lähdön jälkeen niin voimissaan, että sitä oli vaikea kääntää ympäri, Viktor Björkroth kuvaili.

Pekka Visuri seurasi tyytyväisenä suojattinsa otteita.

– Amanda Rosen kurkku leikattiin viime vuonna kaksi kertaa ensimmäisen kerran Jixy-ajon jälkeen. Leikkaus jouduttiin uusimaan vielä syksyllä. Elian Webille on tehty kuulemma sama leikkaus, ja se on onnistunut. Tilanne vaikuttaa nyt hyvältä, ja positiivisella mielellä ollaan. Amanda Rose jatkaa näillä näkymin kilpailemista läpi talven, ja uskon että sillä on vielä paljon annettavaa.

Juha-Matti Paavolan ja Harri Puution omistama Fiiling teki voitokkaan paluun kolmen kuukauden tauolta.

Juha-Matti Paavolan ohjastama ori sai hyvää vetoapua Jukka Teerikankaan vauhdittamalta Vilivillikseltä ja rutisti ratkaisumetreillä kärkeen tuloksella 28,3/2120 m.

– Ajelin sievästi Vilivilliksen perässä. Fiiling tuntui matkalla tosi laiskalta, mutta rupesi lopussa tosissaan kamppailemaan voitosta, kun nousi Vilivilliksen rinnalle.

Juha-Matti Paavolan mukaan Fiiling on keskittynyt tauon aikana siitoshommiin. Sen luona on vieraillut 31 tammaa.

– Meillä ei ole ollut mitään murheita. Fiiling ottaa siitoshommat niin tosissaan, että en ole halunnut ajaa kilpaa, mutta eiköhän tässä ruveta pikkuhiljaa starttailemaan. Aloitettaan matalalla profiililla, ja kun on saatu pari starttia alle, niin ruvetaan katselemaan kovempia lähtöjä.

Victor Björkroth oli päivän ohjastajanimi kahdella voitollaan. Miehen ensimmäisen ykkössijan toi Terho Lindbergin valmentama ja omistama Maisamiina. Se hallitsi ravien avauslähtöä alusta loppuun ja pysäytti kellot aikaan 39,9.

Juha-Matti Paavola kannusti Kömin Pojan toiseksi.

– Maisamiina voitti helposti ja ylivoimaisesti. Ajoin sitä keskiviikkona Kokkolan harjoitusraveissa. Se oli jo silloin positiivinen yllätys. Tamma on lapsellinen, herkkä suustaan ja jännittää, mutta sillä on kykyjä, ja se on huomioitava jatkossakin, Victor Björkroth sanaili.

Aki Järvelä taituroi Heidi Läspän valmentaman Milda Makterin kärkeen enintään 12 500 euroa voittaneiden kylmäveristen lähdössä. Kauden avausvoitto irtosi ajalla 34,4/2100 m.

Lämminveristen alokassarjan voittoon kurkotti Manu Taittosen ohjastama ja valmentama La Mirage.

Päivän montélähdössä juhlittiin Markku Koiviston valmentaman ja Susanne Klemolan ratsastaman Fillyjonka Fellowin kauden toista voittoa.

Ponilähdön paras oli Veera Puusaaren ohjastama, valmentama ja omistama O.S. Kicken.

#