tiistai 26.10.2021 | 04:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Laulujen viestistä Viestien lauluun – Perhonjokilaakson tekstiviestipalstalle lähetetyistä viesteistä syntyi Mauno Järvelän käsissä teos

Katso Viestien laulu -teos täältä! Kappale on nauhoitettu Pelimannitalolla maanantaina ja juhlistaa torstaina 50 vuotta täyttävää Perhistä.

Sanni Aho
To 1.10.2020 klo 07:50 | päivitetty to 10:27

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Paikallislehdissä ryhdyttiin julkaisemaan lukijoiden lähettämiä lyhyitä tekstiviestejä 2000-luvun alussa. Myös Perhonjokilaaksossa otettiin käyttöön Lukijan lyhyet-palsta vuosituhannen ensimmäisinä vuosina.

Perhiksen tekstaripalsta on luettu ja siellä julkaistut viestit ovat toisinaan olleet todellisia helmiä, jotka sisällöltään saattavat piikitellä, mutta lopulta kuitenkin hauskoja. Laulussa kuultavat viestit eivät ole ihan viime vuosilta, vaan vanhempaa tuotantoa.

Katso video tästä:

Idean tekstiviestipalstan kappaleista esitti Mauno Järvelä. Kappaleen esitys oli tarkoitus olla Perhiksen juhlakonsertissa kesäkuun alussa, mutta tämä suunnitelma peruttiin vallitsevassa tilanteessa. Kappaleen sanoitus ja sävellys on Mauno Järvelän käsistä.

Esiintyjät yhteispotretissa. Käsissä olevat lehdet eivät ole vain rekvisiittaa, vaan niistä kuorolaiset katsoivat sanat.
Sanni Aho

KPK Eventsin Sami Luoma toi kuitenkin palaset yhteen vielä syksyksi. Kappale tallennettiin Kaustisen Pelimannitalolla alkuviikosta ja se julkaistaan nyt videona 1.10.2020, kun Perhonjokilaakson ensimmäisen numeron ilmestymisestä on kulunut 50 vuotta.

Kappaleen kuorona on Kaustisen mieslaulajat Markus Luomalan johdolla. Säestäjinä Mauno Järvelä ja Timo Valo ja esilausujina Paula Varila ja Elina Verronen. Äänityksestä vastasi Ilkka Vuorto ja videon kuvasi ja editoi Timo Varila.

Paula Varila (vas.) ja Elina Verronen käyvät esilukijoina läpi tekstaripalstan parhaita paloja.
Sanni Aho

#