sunnuntai 1.11.2020 | 03:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: Tarkkana liikenteessä

Ti 13.10.2020 klo 09:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Hirvenmetsästys alkoi viikonloppuna ja metsästäjät koirineen pääsivät hoitamaan alueemme hirvikantaa. Hirvi kuuluu suomalaiseen luontoon ja suurikokoisena riistaeläimenä käyttää talvella ravinnokseen havuja. Metsästyksellä pyritään pitämään alueen hirvimäärää sopivalla tasolla ja kannan rakennetta sopivassa suhteessa.

Syksy ja hämärät ovat hirville luontaista liikkumisen aikaa, jolloin autoilijan kannattaa olla tarkkana. Metsästysaika lisää niiden liikkumista ja tietä voi ylittää myös metsästyskoira.

Alueemme läpi kulkee useita vilkkaasti liikennöityjä teitä. Tiealuetta ei saa käyttää metsästykseen ja usein niiden varrella voi nähdä metsästyksestä kertovan varoitusmerkin. Näin metsästäjät haluavat tiedottaa autoilijoita käynnissä olevasta metsästystapahtumasta ja tarpeesta varovaisuuteen. Hirvet käyttävät usein omia vakiintuneita kulkureittejään, joten varoitusmerkin nähtyään vauhtia kannattaa hiljentää.

Jos tien varrella näkyy oranssiin pukeutuneita metsästäjiä ovat he usein ottamassa tielle tulevaa metsästyskoiraa kiinni. He voivat myös varoittaa tielle tulevista hirvistä. Ollaan varovaisia ja yritetään välttää ikävät onnettomuudet.

Turvallista syksyä meille kaikille.

Erja Kukkola

Perhonjokilaakson rhy

#