keskiviikko 12.5.2021 | 18:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Aili Järvelän musiikille jälleen menestystä lastenmusiikkipäivän Jellonagaalassa – "Lastenmusiikki on olemassa syystä"

Lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit palkittiin sekä vuoden lastenmusiikintekijänä että vuoden lastenlevystä.

Maija Ahonen
La 14.11.2020 klo 16:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaustislaislähtöisen Aili Järvelän musiikki keräsi jälleen tunnustusta perjantai-iltana pidetyssä lastenmusiikkipäivän Jellonagaalassa, jossa palkittiin vuoden aikana lastenmusiikkikentällä ansioituneita tekijöitä.

Viime vuonna gaalassa palkittiin Kantti kestää! -näppärilaulu, jonka sävellys oli Aili Järvelän ja sanoitus Aili ja Mauno Järvelän.

Tänä vuonna gaalassa palkintoja kahmi Aili Järvelän oma lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit, joka palkittiin vuoden lastenmusiikkitekijä -tunnustuksella. Järvelän lisäksi kahdeksanhenkiseen yhtyeeseen kuuluvat Eveliina Saikkonen, Veikko Muikku, Johanna Mäkitalo, Mari Nieminen, Miia Reko, Saija Santavirta ja Leena Untamala.

Yhtyeen levy Nyt Mennään! valittiin puolestaan vuoden lastenlevyksi. Suurin osa levyn kappaleista on Järvelän käsialaa joko sävellyksen, sanoituksen tai sovituksen osalta. Järvelä on levyn toinen tuottaja.

– Omasta puolestani kiitän paitsi tätä loistavaa yhtyettä ja hersyvää jengiä, erityisesti tuottajaparia Veikko Muikkua. Lastenmusiikki on olemassa syystä ja tällä porukalla sitä on mainiota tehdä, Aili Järvelä kommentoi Mutaveijareiden saamia palkintoja Facebookissa omilla muusikkosivuillaan.

Lastenmusiikkia palkitseva Jellonagaala järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Kaustislainen lastenmusiikkiyhtye Esmeralda oli ehdolla gaalassa kahdessa sarjassa, vuoden tulokkaaksi ja vuoden lastenlevy -palkinnon saajaksi.

Jellonagaalan järjesti Lastenmusiikki ry.

#