tiistai 24.11.2020 | 20:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustisen keskuskoulun oppilaalla on todettu koronatartunta – Karanteeniin tullaan asettamaan noin 80 henkilöä ja keskuskoulu siirtyy etäopetukseen

Hanna Rautio, Tapani Postila
La 21.11.2020 klo 15:54 | päivitetty su 12:06

Kaustisen keskuskoulun yläluokkien oppilaalla on todettu koronavirustartunta, johon liittyy joukkoaltistuminen. Tartunta liittyy aiempaan tartuntaketjuun, vahvistaa Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten johtajaylilääkäri Pirjo Dabnell. Näillä tartunnoilla on myös yhteys Kruunupyyn tartuntaketjuun.

Perjantaina uutisoitiin, että Kaustisen kunnan perhepäivähoitajalla on todettu koronatartunta. Omassa kodissaan työskentelevä hoitaja ja hänen perheensä on asetettu karanteeniin. Keskuskoulun oppilaan tartunnasta tiedotettiin oppilaiden vanhempia Wilmassa lauantaina aamupäivällä.

Yhteydenotot altistuneisiin on aloitettu. Soite tulee olemaan yhteydessä kaikkiin altistuneisiin viikonlopun aikana ja kutsuu heitä tarvittaessa koronavirustestaukseen. Karanteeniin tullaan asettamaan noin 80 henkilöä.

Opetuksen jatkumisen turvaamiseksi Kaustisen sivistystoimi on päättänyt, että Kaustisen keskuskoulu (7-9.) siirtyy etäopetukseen 23.–29.11.2020. Kunta tiedottaa oppilaita ja vanhempia opetusjärjestelyistä tarkemmin Wilman kautta. Myös keskiviikon 25.11. ja perjantain 27.11. nuorten illat on peruttu Kaustisella.

Keskuskoulun yläluokilla on 168 oppilasta ja alaluokilla 227 oppilasta.

Soite pyytää Kaustisen alueen nuoria huolehtimaan tarkoin omasta koronaturvallisuudesta ja välttämään tarpeettomia sosiaalisia kontakteja ensi viikon (23.-29.11.) aikana. Koronavirustestaukseen tulee hakeutua viipymättä ja hyvin lievistäkin koronavirukseen viittaavista oireista.

Soiten alueella ei ole tullut lauantaina esiin muita uusia koronatartuntoja. Yhteensä tartuntoja on epidemian alusta asti 119.

/// Juttua päivitetty Soiten lisätiedoilla klo 16.30, lisätty 22.11. klo 12.06 Kaustisen tartunnat liittyvät Kruunupyyn tartuntaketjuun ///

#