sunnuntai 24.1.2021 | 13:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yleisö streamin ääreen kotisohville – Futsalin Liigaa ja Ykköstä pelataan, mutta lipputulot jäävät koronarajoitusten vuoksi saamatta

Kaustisen urheilutalon salissa pelataan futsalin sarjapelejä toistaiseksi tyhjille katsomoille.

Sanni Aho
Ti 1.12.2020 klo 11:10

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Naisten Futsal-Liigassa pelaava KP-Vetu voitti lauantaina kauden ensimmäisen ottelunsa oululaista FC Opaa vastaan. Peli päättyi lukemin 3–2 ja kaustislaisten maaleista vastasivat Taru Paavola, Emilia Nurkkala ja Vera Mattila.

Peli oli ensimmäinen, mikä Kaustisella pelattiin ilman yleisöä. Alkukaudesta peleihin otettiin 50 henkeä yleisöä ja se määrä riittikin yleisöksi. Pelaajatilanne on elänyt syksyn mittaan.

– Pelaajia on ollut jonkun verran koronakaranteenissa. Moni on hoitoalalla töissä, että pienestäkin päänsärystä ja flunssasta käydään testeissä, kertoo joukkueenjohtaja Juho Viiperi.

Palloliitto on linjannut, että pääsarjojen pelejä jatketaan, eli naisten futsalin Liigaa ja Ykköstä pelataan toistaiseksi tyhjille katsomoille. Miesten Monkuloiden sarjapelit Kakkosessa sen sijaan ovat tauolla loppuvuoden. Liigan ja Ykkösen naisjoukkueet jatkavat pelien lisäksi treenejä kuten tähänkin saakka.

Kaikki pelit sen sijaan streamataan maksulliseen Solid Sportin kanavalle, minne Palloliitto on pääsarjojen esitysoikeuden myynyt. Viiperin mukaan KP-Vedun pelejä on sitä kautta katsonut noin 150 henkeä. Streamista saatavat maksut eivät kuitenkaan kompensoi yleisöltä tulevia menetettyjä lipputuloja ja kahvion tuloja.

– Yleisön puute tuntuu tunnelmassa, mutta myös rahakassassa. Joka peli on tähän saakka tuottanut plussaa, mutta nyt tehdään tappiota. Tuomarimaksut menevät peleistä kuitenkin, kertoo Viiperi.

Tulevana lauantaina KP-Vetu pelaa tyhjille katsomoille Kaustisella, mutta sitä seuraava vieraspeli Halikkoa vastaan Helsingissä on vielä auki.

– Katsotaan, laittaako kaupunki salit kiinni.

KP-Vetu on naisten Futsal-Liigan sarjatilastoissa kolmanneksi viimeisenä neljällä pisteellä. Sarjaa johtaa espoolainen Golden Futsal Team.

#