tiistai 19.1.2021 | 06:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Syksyn ylioppilasjuhlat vaakalaudalla – Osassa lukioista lakitusjuhla on peruttu, osassa turvaudutaan teknologiaan

Laura Läspä
To 3.12.2020 klo 11:22

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Syksyn ylioppilasjuhlia vietettäisiin perinteisesti tällä viikolla. Useimmissa lukioissa lakituksen oli tarkoitus tapahtua huomenna, mutta pahentunut koronavirustilanne on laittanut suunnitelmat uusiksi.

Ylivieskan ja Nivalan lukioissa huomisen lakitusjuhla on peruttu, mutta syksyn ylioppilaat voivat halutessaan osallistua kevään ylioppilasjuhlaan. Molemmat lukiot siirtyivät tällä viikolla etäopetukseen syyskauden loppuun saakka.

Osa Keskipohjanmaan levikkialueen lukioista turvautuu teknologiaan: Esimerkiksi Kalajoen lukiossa ylioppilas- ja itsenäisyysjuhla striimataan verkkoon. Myös Kaustisen musiikkilukio striimaa juhlansa verkkoon.

Kaustisella haluttiin kuunnella tulevia ylioppilaita, joista enemmistö toivoi juhlan järjestämistä perjantaina. Valmistuvia ylioppilaita on kuusi, ja jokainen heistä saa kutsua korkeintaan kaksi vierasta. Ylioppilaiden ja heidän vieraidensa lisäksi paikalla on rehtori ja toinen lakittaja.

– Noudatamme 20 hengen kokoontumisrajoituksia, kertoo Kaustisen musiikkilukion rehtori Ilona Salomaa-Uusitalo.

Kokkolan suomalaisen lukion toimipisteissä lakitusjuhla järjestetään itsenäisyysjuhlien yhteydessä huomenna. Juhlat pidetään pienimuotoisina, jotta turvavälit ja muut suositukset voidaan huomioida.

– Syksyn ylioppilaita on vain muutamia. Paikalla ovat valmistuneet, ja he voivat kutsua muutaman vieraan, lukion johtava rehtori Markku Anttila kertoo.

Muut oppilaat eivät juhlatilaan pääse. He kuitenkin saavat seurata lakitusta omista luokistaan, johon tilaisuus striimataan suorana.

Toisin kuin Kalajoella ja Kaustisella, Kokkolassa lähetystä ei välitetä verkkoon, joten koulun ulkopuolelta tilaisuutta ei voi seurata.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.