torstai 6.5.2021 | 06:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: Elinkeinoelämä kukoistaa, kun rattaat pyörivät

Ma 8.2.2021 klo 16:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jokilaaksomme elinkeinoelämän pärjäämistä on helppo seurata, kun katsoo, miten rattaat pyörivät, ihmiset liikkuvat, tavarat ja tuotteet kulkevat. Sanonta, kun on asiakkaita ja tavara liikkuu, kauppa pärjää.

Perinteinen maa-, metsä- ja turkistalous ovat tänä päivänä suuren murroksen ja paineiden puristuksessa. Luonnon monimuotoisuuden säilyminen on pääosin siirretty maaseudun harteille: Metsiä ei saisi hakata. Peltojen lannoittaminen ja kasvinsuojelu on pahasta. Turkistarhaus ei kunnioita eläinten oikeuksia.

Jokilaaksossamme on merkittävissä määrin myös yksittäisiä toimijoita, jotka eivät paljon ääntä itsestään pidä. Heidän tuotteensa menevät pääosin jokilaaksomme ulkopuolelle. Puu-, metalli-, kuljetus- ja it-ala mm. tuovat työtä myös liitännäiselinkeinojen harjoittajille, joita ei tule unohtaa.

Monipuolinen yritystoiminta on jokilaaksomme voimavara. Me keskustalaiset haluamme pitää huolta rattaiden pyörimisestä niin, että jokaisella elinkeinonharjoittajalla, yrittäjällä ja asujalla on mahdollisuus.

Pitäkäämme rattaat pyörimässä yhteisin voimin!

Keskustan Kaustisen kuntayhdistys

Juha Hanhikoski, Jouni Koskinen, Kai-Eerik Känsälä, Antti Mäkelä, Vesa Paavola, Pirjo Palosaari-Penttilä, Katri Puumala, Helinä Tuomela, Markus Virkkala

#