perjantai 16.4.2021 | 23:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: Kuulumisia ja kiitoksia Iltaruskosta

To 11.2.2021 klo 09:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jo melkein vuosi on kulunut koronan kynsissä ja se on tuonut haasteita meidän kaikkien elämään niin kotioloissa kuin täällä palvelutalossa oleville.

Vierailut on jouduttu jo pidemmän aikaa minimoimaan eikä ole pystytty järjestämään mitään yhteistilaisuuksia pitkään pitkään aikaan.

Olemme pyrkineet järjestämään asukkaille mukavan joulun koristeineen, valoineen ja kuusineen. Jopa joulupukki ehti kiireiltään piipahtaa lahjoja jakamassa kaikille asukkaille.

Ennen vuodenvaihdetta vanhainkotiyhdistys osti Tyynelän puolelle äly-tv:n ja siihen tarvittavan nettiyhteyden, joten Tyynelässä pääsivät nauttimaan uuden tv:n tuomista herkuista.

Myös Kuntolaan ja Toivolaan saatiin lahjoituksena kaksi tv:tä sekä reititin, jossa avoin netti, joten nekin osastot tekivät mahtipontisesti digiloikan

Kaustisen metsästysseura, taksiautoilijat sekä Hanhikosken veljekset ja muut yksityiset lahjoittajat mahdollistivat televisioiden hankinnat ja kunnan kautta on saatu rahoitus reitittimen ja sen asennuksen.

Kaustisen Neste on myös ilahduttanut meitä leivonnaisilla siitä suurkiitos heille. Säästöpankki on myös muistanut meitä lahjoituksella.

Ala-astelaiset ja eskarilaiset tekivät meille ennen joulua paljon joulukortteja annettavaksi meidän asukkaille. Reippaita ihania lapsukaisia.

Kaustisen yläastelaiset ovat useana vuonna lahjoittaneet taksvärkkirahoja ikäihmisten virkistyskäyttöön. Näillä rahoilla olemme ostaneet mm. radioita joissa bluetooth-ominaisuudet, joulukoristeita, -valoja, askarteluun erinäisiä tarvikkeita, tunnelman luontiin sähkötakka ym.

Lisäksi Iltaruskossa normaalioloissa toimii Kaustisen onnekkaat, joka on matalan kynnyksen yhteistilaisuus. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille ikäihmisille ja vetovastuuvuorossa on mm. seurakunnat, eläkeläiset, spr-ystävätoimi sekä iltarusko, ohjelma on vapaa. Tilaisuuden alussa juomme aina kaffit.

Kesän alussa pidettään ulkona lättykestit ja niihin on virkistysrahoilla ostettu kotimaiset mansikat, jotka on K-marketin Topi meille tilannut ja meijerin myymälästä ostettu jäätelöä monta litraa, näin on saatu suut makiaksi. Kunta tarjoaa näissä tilaisuuksissa kahvit ja lättykesteissä meidän oman keittiön tytöt tekee pari ämpäriä lättytaikinaa.

Muurinpohjapannuilla niitä Tyynelän ulkoilutiloissa vapaaehtoisten toimijoiden kanssa paistellaan. Toivottavasti jo ensi kesänä sitten onnistutaan koska viime kesä jäi yllättäen välistä.

Siis suuri kiitos teille kaikille. Kevättä kohti ollaan menossa ja hyvää ystävänpäivää kaikille.

Iltaruskon asukkaat

ja henkilökunta

#