perjantai 16.4.2021 | 23:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: "Onnelliset lukiot" – Neljä vuotta sitten digille piti hakea kiertoilmaisua

Ti 16.2.2021 klo 12:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vetelin kuntapäättäjänä voin olla erittäin iloinen, että lähilukioiden verkostoituminen on käynnistynyt. Viittaan rehtorien mielipidekirjoitukseen ”Pienten lukioiden edut ja osaaminen esiin” (julkaistu verkossa 15.2.2021). Uusilla rehtoreilla on myös korona-ajan haasteet ratkottavana. Etä- ja verkko-opetuksen hyödyntäminen on fiksu lisäratkaisu pienlukioiden työkalupakeissa näinä aikoina.

Toisaalta on hyvä asia, että Vetelin lukiolaisten ei ole tarvinnut olla päivääkään etäkoulussa. (Viimeisin tieto tätä kirjoittaessa). Vuorovaikutus ja kavereiden tapaaminen oman viiteryhmän sisällä on keskeistä. Tälläkin hetkellä muualla Suomea moni ensimmäisen vuoden lukiolainen käy etäkoulua. Talvilomat lähestyvät. Toivotaan, että korona pysyy lomienkin jälkeen poissa koulujemme käytäviltä.

Neljä vuotta sitten kuntavaaliteemoissani oli mm. digilukio Veteliin, koska lukiotoiminta oli päättymässä keväällä 2018. Muutamien mutkien kautta voittoon. Lakkautettu lukio käynnistyi jälleen syksyllä 2020 päätöksellämme (äänin 12 – 9). Oppilaat ja heidän vanhempansa tarttuivat mahdollisuuteen. Lukiotoiminta käynnistyikin hyvällä oppilasmäärällä viime syksynä.

Olen tehnyt töitä tietotekniikan parissa yli 30 vuotta. Sen myötä on tullut rakennettua suomalaista yhteiskuntaa kohti digitalisaatiota. Kehitys näilläkin selkosilla on ollut vääjäämätöntä. Neljä vuotta sitten digille piti hakea kiertoilmaisuja mitä se tarkoittaa. Nyt se on jo kaikkien huulilla.

Tuija Leivo-Rintakorpi (kesk.)

Veteli

#