torstai 4.3.2021 | 22:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukiolaisen mielipidekirjoitus: "Levitetyt tienpenkat, kaatuneet aurausviitat ja Facebook"

Ti 23.2.2021 klo 11:30 | päivitetty ti 11:31

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Olen viime aikoina huomannut kuinka asiat, jotka aiheuttavat ihmisissä huolta tai ärsytystä esimerkiksi omalla paikkakunnallani, tulevat esille pääasiassa vain sosiaalisissa medioissa. Omalla paikkakunnallani suurin murhe tällä hetkellä on selvästi nuorten liikennekäyttäytyminen, josta enimmäkseen reilusti yli keski-ikäiset ihmiset vuodattavat ja haukkuvat nuorten toimintaa Facebookiin.

On ymmärrettävää, että useita ihmisiä ja tien kunnossa pitäjiä häiritsee ja aiheuttaa huolta linttailu, luisuttelu, kova vauhti, kaatuneet aurausviitat ja levitetyt tien penkat, mutta onko oikein ja hyödyllistä vuodattaa asiasta Facebookiin. Varsinkin kun kirjoituksissa on paljon hyvin epäasiallisia kohtia ja teksteistä oikein huokuu aggressiivisuus. En missään tapauksessa puolustele kyseistä ajotyyliä ja liikenteen vaarantamista, mutta näin pienellä paikkakunnalla mielestäni on ihan hieno asia, että kylällä ylipäätään on niitä nuoria ja auton ratissa aika ei mene ainakaan alkoholin juontiin. Monissa kirjoituksissa tuodaan esille myös kuinka ongelmat johtuvat nykyajan kasvatustyylistä ja siitä kuinka nuoria kasvatetaan liian hellästi eikä kuria ja rajoja enää ole. Jotenkin hieman ristiriitaista perustella asiaa sillä, koska samanlaisia ongelmia taisi olla jo aikaisemmillakin sukupolvilla, jolloin ei voinut ainakaan löysän kasvatustyylin pikkiin laittaa. Olen aika varma, että jokaista nuorta on asiasta muistutettu ja jopa kielletty, mutta senhän kaikki tietävät että sana ei aina tehoa.

Asiat saataisiin mielestäni parhaiten hallintaan kun otetaan ongelman aiheuttajana suoraan yhteyttä ja varsinkin meidän paikkakunnalla Perhossa se on täysin mahdollista koska aikalailla kaikki tuntevat toisensa. Näin asiaa ei lähtisi suurenemaan sosiaalisessa mediassa ja viesti menisi paremmin perille.

Paljon esille nousee nuorten huono käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa, mutta näidenkin edellä mainittujen asioiden yhteydessä esille on noussut kyllä vahvasti jo vanhemmat ihmiset joiden kielenkäyttö on hyvinkin törkeää, joten täytyy muistaa että kaikki ongelmat ja hävyttömyydet ei ole aina vain nuorten keskuudessa.

Nuori

Mielipidekirjoitus on kirjoitettu Perhon lukion äidinkielenkurssilla.

#