perjantai 16.4.2021 | 23:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: Kristillisdemokraattien vaalitavoitteista

Ma 1.3.2021 klo 18:57

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhonjokilaakson KD on kuntavaaleissa mukana kaikissa Perhonjokilaakson kunnissa. Olemme saaneet ilahduttavan monipuolisen joukon ehdokkaita, mukana useita uusia ja myös nuoria ehdokkaita.

Joskus aikaisemmin KD:n vaalimainos kuului: ”Olet lähempänä kristillisdemokraatteja kuin luuletkaan”. Tämän totesi myös eräs ehdokkaamme, joka ryhtyi vertailemaan puolueiden vaaliohjelmia sen jälkeen, kun kolme eri puoluetta oli pyytänyt häntä listalleen. Hän meni myös KD:n sivuille, ja vakuuttui, että tämä on se ohjelma, jota hän haluaa olla tukemassa – ja ilmoittautui mukaan.

Nyt KD on liikkeellä teemalla Koko Suomi mukana. Tämä pitää sisällään sen, että haluamme säilyttää koko Suomen asuttuna ja elinvoimaisena. Haluamme tukea yrittäjyyttä, ja työpaikkojen saamista alueelle. Arvostamme luontoa ja kestävää kehitystä, esim. kuntien hankinnoissa kannatamme lähituotteita. KD:lle tärkeitä periaatteita päätöksenteossa ovat inhimillisyys, vastuullisuus ja hyvän yhteistyön rakentaminen.

KD haluaa tukea perheitä, ja lasten ja nuorten asiat ovat meille erityisen tärkeitä. Haluamme tukea laadukasta koulutusta. Kannatamme myös harrastustakuuta, jotta jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus hänelle mielekkääseen harrastukseen. Haluamme ehkäistä syrjäytymistä, ja pidämme tärkeänä ennaltaehkäisevää tukea – ongelmien ennalta ehkäiseminen on aina korjaamista helpompaa.

Vanhusten huollon osalta kannatamme 0,7 hoitajamitoitusta, mutta haluamme kehittää vanhuspalvelujen laatua vielä lisää neljän takuun kautta.

Näitä ovat: 1. Ulkoilutakuu – haluamme järjestää asiat niin, että jokainen vanhus pääsisi ulos vähintään kaksi kertaa viikossa. 2. Ruokailutakuu – jokaisen vanhuksen tulee saada terveellistä, maistuvaa ruokaa ja apua ruokailuun sitä tarvitessaan. 3. Hygieniatakuu – kenenkään ei tule joutua olemaan pesemättömänä tai likaisissa vaipoissa. 4. Seuratakuu – kenenkään vanhuksen ei tule joutua kärsimään yksinäisyydestä. Näistä ensimmäisen ja neljännen takuun järjestämisessä tarvitaan yhteistyötä julkisten palvelujen, omaisten ja ns. kolmannen sektorin vapaaehtoisten ja järjestötoimijoiden kanssa – kunhan tästä koronapandemiasta selvitään.

Tässä poimintoja KD:n erinomaisesta vaaliohjelmasta, jonka pohjana ovat kristilliset perusarvot. Jokainen ihminen on arvokas. Haluamme, että jatkossakin Suomen kouluissa on mahdollista esittää joulukuvaelma ja laulaa suvivirsi!

Merja Heikkilä

Perhonjokilaakson KD:n sihteeri

kuntavaaliehdokas Vetelissä

#