perjantai 16.4.2021 | 22:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjanmaan ELY-keskusalueella työttömien työnhakijoiden osuus Suomen alhaisin – Työttömyys lisääntyi kaikilla alueilla

Laura Läspä
Ti 2.3.2021 klo 10:07

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan Pohjanmaan ELY-keskusalueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Suomen alhaisinta. Pohjanmaan ELY-keskusalueeseen kuuluvat Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan työttömien työhakijoiden osuus työvoimasta oli Suomen alhaisin, 8,6 prosenttia. Koko maassa vastaava osuus oli 12,7 prosenttia.

Jokaisella Suomen ELY-keskusalueella työttömyys lisääntyi vuodentakaisesta.

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueella oli tammikuun lopussa yhteensä 9765 työtöntä työnhakijaa, joka on melkein 29 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Eniten työttömyys lisääntyi Uudellamaalla, jossa kasvua oli lähes 56 prosenttia. Koko maassa työttömien määrä lisääntyi keskimäärin hieman yli 32 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi kaikissa Pohjanmaan ELY-keskusalueen seutukunnissa. Kokkolan seutukunnassa työttömyys kasvoi 20 prosenttia ja Pietarsaaren seudulla 33 prosenttia. Vaasan seudulla luku oli 34 prosenttia.

Koronaviruksen vaikutukset heijastuvat erityisesti lomautettujen määrään. Tammikuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja oli yli 1900 eli yli 1300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi myös lähes kaikissa ikäryhmissä. Eniten lisäystä oli 50–54-vuotiaiden ikäryhmässä. Ainoastaan 15–19-vuotiaiden ikäryhmässä työttömyys vähentyi vuotta aiempaan nähden muutamalla henkilöllä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.