tiistai 22.6.2021 | 13:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kuntavaaliehdokkaan mielipide: Nuoret tarvitsevat paikan missä hengailla Kaustisella

Ti 8.6.2021 klo 16:30 | päivitetty ke 09:18

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viime vuonna sydäntä raastaen teimme päätöksen kunnanhallituksen kokouksessa, että lomautamme Kaustisen kunnan työntekijät, mukaan lukien opettajat, kuntamme taloudellisen tilanteen vuoksi. Raskain mielin tämän päätöksen kannan, mutta henkilökohtaisesti en myöskään muuta ratkaisua asialle keksinyt. Henkilökunnan vähentäminen sivistys- tai teknisellä puolella ei olisi tullut kuuloonkaan jo nykyisten resurssien ollessa pienet. Muiden kulujen karsiminen ei myöskään ollut vaihtoehto, koska kuntamme toimii jo nyt hyvin tehostetusti.

Viime viikkoina ja kuukausina olen kuitenkin seurannut huolestuneena nuorten ja lasten elämää Kaustisella. Korona-aika on ollut rankkaa meille kaikille, myös minulle itselleni sosiaalisena reissaajana. Normaalielämä on jäänyt pieneen piiriin, työssäkäyntiin ja kunnan luottamustoimien hoitoon. Miten tämä on vaikuttanut meidän nuoriimme? Meidän lapsiimme, jotka valmistuvat alakouluista, yläluokilta, päättävät koulunsa, saavat uudet ammattinsa, ylioppilastodistukset.

Nämä kaikki ovat tärkeitä hetkiä. Mutta niin on myös se elämä, jota on jo eletty piinaavat viikot, kuukaudet tämänhetkisessä tilanteessa. Elämättä jääneet festivaalit, synttärit, kaverisuhteet, ihan tavalliset koulupäivät tai saamatta jääneet kesätyöt. Niin paljon on ollut muutosta nuorten elämässä ilman muita tunne-elämän myllerryksiäkin. Mielestäni tilanne on epäreilua myös nuoria kohtaan. Nuoret ovat kantaneet vastuunsa tänä aikana esimerkillisesti.

Nyt on mielestäni aika kuulla nuorten toiveita ja haaveita. Keväällä sain kunnian olla Puumalan koululla kertomassa luottamustoimestani Kaustisen kunnassa. Koululaiset olivat valmistelleet hienoja ja tärkeitä kuntalaisaloitteita. Mieleeni jäi monta ideaa, näistä yksi on noussut viimeisten kuukausien aikana esiin uudestaan, skeittiparkki. Samalla pieni, mutta suuri asia. Monessa kunnassa on jo olemassa nuorten oma skeittipuisto. Myös Kaustiselle olisi aika saada tällainen. Puisto tai alue, jossa nuori voi viettää aikaansa olemalla oma itsensä, omalla tavallaan. Kenenkään arvostelematta.

Nuorten kunniaksi seuraavassa valtuuston kokouksessa tehdään aloite nuorten skeittipuiston rakentamisesta Kaustiselle.

Katri Puumala, (kesk.)

Kuntavaaliehdokas, mutta ennen kaikkea kouluikäisten lasten äiti

#