keskiviikko 5.10.2022 | 20:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarissa olleita asetettu karanteeniin myös Soiten alueella – kaikkia Venäjälle olleita kehotetaan hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä

Onni Puutio
Ma 28.6.2021 klo 16:15 | päivitetty ma 18:14

Muutamia Pietarissa matkailleita henkilöitä on asetettu karanteeniin koronavirusaltistumisen vuoksi myös Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella. Soite kehottaa kaikkia erityisesti Venäjällä matkustaneita hakeutumaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä.

Kaikkien bussilla Pietarista palanneiden tulee välttää kontakteja perheen ulkopuolisiin henkilöihin ja hakeutua koronatestiin 72 tunnin kuluttua maahan saapumisesta, vaikka koronavirukseen viittaavia oireita ei olisikaan. Myös niiden henkilöiden, jotka ovat tai ovat olleet kontaktissa Pietarista Suomeen busseilla matkustaneiden matkailijoiden kanssa tulee hakeutua koronavirustestiin matalalla kynnyksellä.

Myös THL suosittelee vahvasti, että kaikki Venäjältä Suomeen palaavat matkustajat hakeutuvat koronavirustestiin 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen ja välttävät sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka.

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina, että millään aluehallinto­virastolla ei ole mahdollisuutta määrätä Pietarista palanneita kisaturisteja massa­karanteeniin. Päätökset karanteenista tehdään yksilöllisesti.

FINENTRY-palvelun käyttöä suositellaan kaikille Suomeen ulkomailta saapuville sekä kotimaahan palaaville suomalaisille. FINENTRY on verkkoselaimen kautta käytettävä digitaalinen palvelu, joka sujuvoittaa Suomeen matkustamista ja maahantuloon liittyvää koronavirustestausta koronaviruspandemian aikana.

Palvelussa voi varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin ja saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen. Sieltä saa myös tekstiviestin koronavirustestin tuloksesta.

Soiten koronatilanne on pysynyt toukokuun alussa ryöpsähtäneen tartuntapiikin kuriin saamisen jälkeen rauhallisena. Alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja lähes kolmeen viikkoon. Viimeisin positiivinen koronavirustartunta todettiin tiistaina 8. kesäkuuta. Alueellinen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 0. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa yksi koronavirustartunnan saanut potilas.

Väestön koronavirusrokotukset etenevät hyvin Soiten alueella. Väestön rokotukset ovat nyt käynnissä kaikille yli 16-vuotiaille sekä 12–15-vuotiaille riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville nuorille.

Soiten koronarokotusmittari on myös päivitetty. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yli 12-vuotiaasta väestöstä on rokotettu nyt ensimmäisellä annoksella 72 prosenttia. Toisen rokotusannoksen on saanut 25 prosenttia alueen yli 12-vuotiaista. Ensimmäisen piikin on saanut 61 prosenttia väestöstä. Aikoja koronarokotuksiin on hyvin saatavilla.

// Juttuun lisätty Helsingin Sanomien uutinen klo 16.24

// Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 17.50.

#

Kommentoi 4 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.