perjantai 3.12.2021 | 08:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soite jatkaa koronavirusepidemian leviämisvaiheessa – Etätyö- ja maskisuositukset säilyvät, katso tästä suositukset

Vili Ruuska
Ke 13.10.2021 klo 12:12 | päivitetty to 13:34

Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Keski-Pohjanmaan alueellinen koronaviranomaistyöryhmä totesi asian keskiviikkona arvioituaan alueen epidemiatilannetta ja suosituksia. Koronavirustilanne on edelleen vakava Soiten alueella.

Alueella suositellaan etätyön hyödyntämistä. Etätyön osalta työnantajia suositellaan hyödyntämään työpaikoilla niin kutsuttua hybridimallia. Hybridimalli tarkoittaa sitä, että osa työstä tehdään mahdollisuuksien mukaan etänä vuorotellen ja porrastaen.

Etätyösuositus on voimassa Soiten alueella 31.10. saakka. Työpaikoille suositellaan edelleen myös taukojen porrastusta ja turvavälien pitämistä sekä koronaturvallisia kokouskäytäntöjä.

Laaja kasvomaskisuositus on voimassa toistaiseksi. Kasvomaskisuositus on voimassa alueella edelleen siis myös kouluissa ja oppilaitoksissa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille – myös rokotuksen saaneille – yli 12-vuotiaille.

Epidemiatilannetta kuvaavat luvut ovat yhä kovia. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 133 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohti.

Tämän viikon aikana on tähän mennessä todettu 40 uutta tartuntaa. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kaksi koronaviruspotilasta.

Näytteenotossa koronavirustestien määrä on noussut. Viime viikolla otettiin yhteensä 1 389 näytettä, joista 4,1 prosenttia oli positiivisia.

Fakta

Kasvomaskisuositus

Tässä lista tilanteista, joissa maskia suositellaan käyttävän:

julkiset paikat tai tilat, kuten kaupat ja muut kodin ulkopuoliset paikat

alueen yläkoulut (7.–9. luokkalaiset)

alueen toisen asteen oppilaitokset (ammattikoulut ja lukiot) sekä korkeakoulut

julkinen liikenne, koulukuljetukset, riskiryhmäläisten kyyditykset

asiointi sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä

koronatestiin hakeutuessa

riskimaasta Suomeen palattaessa.

Kasvomaskia suositellaan käytettävän myös muissa tilanteissa niin sisä- kuin ulkotiloissakin, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Koronavirusnäytteitä on tällä viikolla otettu tähän mennessä noin 800. Niistä neljä prosenttia on positiivisia.

Koronavirustartuntoja esiintyy pääasiassa rokottamattomien tai vasta hiljattain rokotuksen saaneiden keskuudessa. Tartuntoja esiintyy eniten 10–19-vuotiailla, toiseksi eniten tätä nuorempien sekä 30–39-vuotiaiden ikäryhmissä.

Tartunnan saaneiden keski-ikä on tällä hetkellä 33 vuotta. Tartunnoista suurin osa on perhepiirissä tapahtuneita tartuntoja.

Soite suosittelee vahvasti hankkimaan täyden koronavirusrokotussarjan, sillä jatkossa taudilta on vaikeaa välttyä. Yhteiskunta on avautumassa ja koronavirusepidemiaan liittyvät rajoitukset ovat poistumassa valtakunnallisesti, mutta koronavirus ei ole häviämässä.

Soite muistuttaa, että koronavirus on selkeästi turvallisempaa kohdata rokotettuna. Itse rokotteeseen liittyy huomattavasti pienempiä riskejä kuin koronavirustartuntaan.

//14.10. kello 13.34 Päivitetty juttua torstain luvuilla.

Lue myös:

Riski saada koronavirustartunta Soiten alueella on iso

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.