torstai 30.6.2022 | 16:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: Jussi Torpan avoin kirje Osuuspankin johdolle kassapalveluista

Ti 21.6.2022 klo 20:05

Olin matkoilla enkä päässyt Vetelin Osuuspankkiin suorittamaan erään yhdistyksen pientä maksua, joka piti olla suoritettu ennen viikonloppua.

Pääsin kuitenkin tänään aamupäivällä takaoven kautta sisään, kun hain erään asiakkaani mapin pankista. Annoin virkailijalle tuon 50 euron pankkisiirron ja sanoin että tänään pitäisi maksaa. Vaivautunut ilme kasvoillaan ystävällinen virkailija sanoi, että vasta torstaina voi maksaa, kun on kassahenkilökuntaa paikalla.

Ihmettelin asian hankaluutta ja kysyin että onko oikein kielletty maksamasta muulloin kun torstaina. Hän vastasi, että näin on mutta lupasi kuitenkin - ilmeisesti sääntöjä rikkoen - maksaa tuon pankkisiirtomaksun tänään.

Minulla on Vetelissä tilitoimisto ja hoidan myös usean pienen yhdistyksen raha-asioita. Tämän takia joudun usein asioimaan pankin kassalla eri asioissa.

Kuten varmaan tiedätte, Osuuspankin Vetelin kassapalvelut ovat auki torstaisin klo 10-12. Kun tuohon aikaan pankkiin menee, niin harvoinpa siellä on alle kymmenen hengen jono.

Usein siellä on myös iäkkäitä ihmisiä, jotka eivät nettipankkia käytä. Mietin, että mitenkähän heidän käy, jos tuohon samaan aikaan sattuu jotakin muuta pakollista menoa, lääkäri, vanhuusneuvola, labra ym.

No asiat vaan viikolla siirtyvät ja sitten on edessä uusi jonotus pienessä pankkisalissa. Ystävälliset kassavirkailijat sitten saavat kuunnella turhautuneiden asiakkaiden valitukset.

On käsittämätöntä toimintaa osuustoiminnalliselta, asiakkaidensa omistamalta pankilta tahallaan hankaloittaa jäsentensä elämää. Vielä 80-luvulla Vetelin keskustassa oli neljä pankkia, jotka kaikki olivat auki virka-aikana 5 päivää viikossa. Tulee mieleen, että Osuuspankki käyttää monopoliasemaansa härskisti hyväkseen ja ilmeisesti ajattelee kuin erään liikepankin johtaja taannoin; pankissa käyvät asiakkaat tuovat pankkiin ainoastaan rapaa kengissään.

Monet yhteisöt ja yksityiset ovat kääntyneet puoleeni tässä asiassa ja pyytäneet välittämään heidän harmistustaan (lue: suuttumustaan) sinne pankin johtoportaaseen.

Kysynkin nyt, aikooko OP Jokilaaksot lisätä pankin kassapalvelujen aukioloaikoja Vetelissä vai aikooko se edelleen jatkaa jäsentensä ja omistajiensa kiusaamista, nöyryyttämistä ja elämän vaikeuttamista?

Jussi Torppa

yrittäjä

Vetelin kunnanhallituksen puheenjohtaja

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.