lauantai 3.12.2022 | 04:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Silja Kosonen viimeisellään voittoon Kaustisella – katso videolta MM-kisoihin lähtevän moukarinheittäjän haastattelu

Seppo Järvelä
La 2.7.2022 klo 19:16

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Silja Kosonen voitti naisten pääkilpailun Kaustisen moukarikarnevaaleilla lauantaina. Hän heitti voittotulokseksi 70,08 kuudennella heittokierroksella.

– Olen tosi tyytyväinen, että sain viimeisellä hyvän tuloksen. Yleensä en ole heittänyt kisan parasta viimeisillä kierroksilla.

Kosonen kertoo harjoitteensa viime aikoina tosi kovaa. Ohjelmaan on kuulunut heittoja ja punttitreeniä. Kaustisen moukarikisaan hän ei ollut herkistellyt.

– Tein vielä eilen hyvän harjoituksen, Kosonen sanoo.

Turun Urheiluliittoa edustava Kosonen matkaa tiistaina Suomen MM-joukkueen valmistautumisleirille Yhdysvaltojen Creswelliin.

– Siellä herkistelen kuntoa kohti MM-kilpailua. Moukarin karsintakilpailu on 15. heinäkuuta, Kosonen kertoo.

Kakkoseksi heittänyt Suvi Koskinen jäi niukasti alle 70 metrin.
Markku Jokela

Naisten kilpailussa toiseksi heittänyt Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen heitti ensimmäisellään 69,95. Hän johti kilpailua ennen Kosonen viimeisen kierroksen voittoheittoa.

Koskisen tulos on hänen kaikkien aikojen toiseksi parhaansa. Tänä kesänä hän on heittänyt ennätyksekseen 70,39.

– Ihan peruspäivä. Olen tyytyväinen tulokseeni, Koskinen sanoo.

Koskisen tavoitteena tälle kaudelle oli 70 metrin tulos. Toinen tavoite on ollut saavuttaa kokonaisvarmuus. Se näkyi nyt hyvin Kaustisen kilpailussa. Kaikki kuusi kilpailuheittoa kaarsivat yli 67 metrin.

– Sitkeä työ tuottaa tulosta. Olen harjoitellut monipuolisesti. Mitään ihmeellisiä taikatemppuja ei ole ohjelmaan kuulunut, Koskinen kertoo.

Koskinen jäi rankingin 34. sijallaan niukasti ulos MM-kilpailuista. Kilpailuun pääsi mukaan 32 rankinginlistan parasta.

MM-kisoihin matkaava toinen suomalaisedustaja Karhulan Katajaisten Krista Tervo on myös treenannut kovaa viime viikot. Hänellä ei ollut odotuksia Kaustisen kilpailun suhteen.

– Täällä oli kivat kisat, joten olin mukana. Heittäminen ei ollut riittävän hyvää, joten tulos jäi 68 metriin. Kova kuumuus tietenkin vähän uuvutti, Tervo sanoo.

Henri Liipola voitti miesten pääkilpailun.
Markku Jokela

Miesten kilpailussa Someron Esan Henri Liipola heitti voittotuloksensa 71,62 neljännellään. Hän voitti Kaustisella nyt kolmannen kerran peräkkäin.

– Olen vähän väsynyt ja jalkoja särkee. Kilpailin torstaina Oslossa ja matkustin koko perjantain. Olin eilen illalla vasta yhdentoista aikaan täällä, Liipola kertoo.

Liipola heitti talvella Portugalissa 75,32, joka on kauden kotimainen kärkitulos. Kesällä heitot eivät ole lentäneet yhtä pitkälle.

– Nyt olen yrittänyt heittää matalampia heittoja ja onnistunutkin jollakin tavalla. Kesän kolmessa kilpailussa ensimmäisten kierrosten heitot ovat menneet pieleen. Olen saanut heitot onnistumaan vasta viimeisillä kierroksilla, Liipola kertoo.

Liipola odottaa tuloskunnon löytyvän kauden aikana.

– Olen treenannut hyvin ja testeissä olen tehnyt ennätyksiä. Tekniikasta ja päästä tämä on kiinni, Liipola tuumaa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.