lauantai 3.12.2022 | 04:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Helena Koivusalo kertoo kolumnissaan yllättävästä kohtaamisesta uimarannalla: "Joskus haastateltava kirjaimellisesti kävelee vastaan"

Pe 29.7.2022 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Heinäkuu on lomakuu. Viimeistään kuun lopulla asia konkretisoituu myös paikallislehden toimituksessa. Eteen tulee päiviä, kun kukaan ei tunnu vastaavan puhelimeen. Ja sitten on niitä päiviä, kun haastateltava kirjaimellisesti kävelee vastaan.

Näin kävi viikko sitten, kun suuntasin hellepäivän gallupin tekoon Karjalankosken kunnostetulle uimarannalle. Kaikeksi hämmästykseksi rannalla ei ensin ollut ketään. Ei syntynyt gallupia.

Sen sijaan hetken kuluttua vastaan kävelikin veteliläisjuuret omaava perhe Hollannista. Tällaisia kohtaamisia syntyy vain sattumalta!

Kuukauden alussa yritin saada asiantuntijoita haastatteluun kertomaan, valmistuuko asfaltti Kaustisella festivaaleiksi. Alueen teiden kunnossapidosta vastaavasta ELY-keskuksesta ei kuitenkaan löytynyt töissä olevaa henkilöä asiaan varmuudella vastaamaan.

Tavoitettu henkilö ei asiasta tiennyt. Järjestelmistä ei löytynyt sijaistietoja, mutta hän arveli käryn hälvenevän ennen juhlaviikkoa. Onneksi pari puhelua urakkaa toteuttavaan yritykseen riitti, ja pian langan päässä oli suora näköhavainto työmaalta: "Valmiiksi tulee, elokuussa jatketaan!"

Neljä kuukautta on jo vierähtänyt kesän töissä. Pitkin matkaa olen muistellut myös ensimmäistä kesääni toimituksessa neljä vuotta sitten.

Edelleen kahta samanlaista päivää on harvoin. Juttujen synnyssä sattumallakin on sijansa, mutta juttuvinkkien tarve, se on vakio.

Ilman niitä ei olisi valmistunut tämäkään lehti, lämmin kiitos siis jokaisesta!

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.