maanantai 28.11.2022 | 03:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Veteli Pesiksen B-pojat puolivälieriin – Rovaniemi kaatui viimeisessä runkosarjan pelissä

Ti 2.8.2022 klo 13:25

Veteli Pesis oli varmistanut oman alkusarjansa voiton jo ennen Rovaniemen ottelua, mutta voitto mielessä lähdettiin kuitenkin pohjoisen reissulle. Ensimmäisellä jaksolla Veteli oli koko ajan niskan päällä, mutta pieni huolimattomuus kotiutuksissa ja takaetenemisissä piti tilanteen tasaisena koko jakson ajan.

Ennen Vetelin neljännen tasoittavaa vuoroparia oli tilanne tasan 4–4. Siinä Atte Kortehisto meni kentälle ja velipoika Veeti tuli hoitamaan ykkösvaihtoa. Vaihtolyönti oli hyvä ja ehkä vastustajan turha polttoheitto kakkospesälle meni harhaheitoksi, ja sen turvin Atte juoksi kakkoselta kotipesään asti. Näin ensimmäinen jakso Vetelille 4–5.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari mentiin tasalukemissa 1–1. Kolmannessa vuoroparissa Rovaniemen lukkari lipsautti kaksi juoksua väärillä, ja sen jälkeen Veteli meni menojaan. Kolmannessa vuoroparissa Veteli teki vielä kaksi lisäjuoksua, ja tilanne oli 1–5. Viimeisessä vuoroparissa Veteli kaunisteli lukemia kahdella lisäjuoksulla, ja kun Rovaniemi jäi nollille, niin jakso Vetelille 1–7 ja koko ottelu 0–2.

Ottelussa Vetelin tehokkaimmat kotiuttajat olivat Juuso Hietala kolmella lyödyllä juoksulla ja kahteen lyötyyn juoksuun ylsivät Miika Peräho ja Aapo Koivukoski. Kolme kertaa kotiin juoksivat Atte ja Veeti Kortehisto. Kolmostilanteet Vetelille 23–13.

Vetelin joukkueesta ykköspalkinto meni Juuso Hietalalle ja kakkospalkinto Veeti Kortehistolle. Veetin kärkilyönnit 8/8. Rovaniemen palkitut olivat Benjamin Middleton ja Topi Vikajärvi.

Oman alkusarjansa voitolla Veteli varmisti pääsyn kahdeksan joukkoon eli puolivälieriin Poikien Superpesiksessä kaudella 2022. Runkosarjan voitolla varmistui myös kotietu puolivälierissä. Alkusarjoja oli neljä ja näistä lohkovoittajat menevät siis suoraan puolivälieriin ja alkusarjojen toiseksi ja kolmanneksi tulleet mittelevät neljästä muusta puolivälieräpaikasta.

Alkusarjojen voittajat olivat Veteli, Sotkamo, Kouvola ja Hyvinkää. Alkusarjat ovat vielä osittain kesken joten ”tasonmittausparit” ja Vetelin puolivälieräpari ei vielä ole selvillä. Alustavan aikataulun mukaan Vetelin pelit jatkuvat reilun kahden viikon kuluttua kun puolivälieräpari on selvillä.

Kari Lahti

#