perjantai 2.12.2022 | 02:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Penttilän sillalla liikenne saisi remontin jälkeen jatkua

Ke 31.8.2022 klo 14:30 | päivitetty ke 14:38

Ylijoen, Saviluoman ja Tanhuanpään tieyhteys Penttilän sillan kautta Kappelinmäelle kirkonkylään on ollut se perinteinen väylä paikalliselle asioinnille. Liikennöinti jatkukoon tulevaisuudessakin Harjutie-Siltatie välillä. Penttilän sillan remontti on arvioitu tarpeelliseksi, hyvä niin. Voimme kuitenkin kaikki varmasti yhtyä siihen mielipiteeseen, että vaihtoehtoinen joenylityspaikka kirkonkylässä on ollut ja tulee olemaan tarpeellinen.

Kunnostussuunnitelmien lähtökohdaksi tuleekin ottaa vaatimus ajoneuvoliikenteen sallimisesta rajoitetussa määrin korjauksen jälkeen. Liikennöinnin ohjaamiseen ja rajoittamiseen löytyy kyllä monenlaisia elementtejä, hidasteita, paino- ja nopeusrajoituksia jne, joilla paikallinen ja myös matkailullinen läpikulku mahdollistuu. Esitetty sillan katos, jos siihen päädytään, voidaan toteuttaa siten että henkilöautoilla mahtuu läpi. Autojen sähköistyessä matkailu on entistä äänettömämpää.

Riippusilta, Järvelän ja Varilan välillä remontoitiin ja ajoneuvoliikennekin sujuu hyvin, silta on tarpeellinen ja ihmisten elämää helpottava.

Saviluoma ympäristöineen on kokenut aikojen kuluessa suuria muutoksia ja mahdollisesti Pirttikosken ennallistaminen tuo lisää mielenkiintoisia haasteita ”sillankorvaan”. Vanhan paloaseman purkaminen ei ollut mikään kulttuuriteko, mutta joidenkin mielestä tarpeellinen.

Pelkään pahoin, että sillan sulkeminen ilman suunnitelmia on askel sen sulkemiseen kokonaan ajoneuvoliikenteeltä, myös tulevaisuudessa. Mikäli rahoitusta eikä edes summittaisia arvioita ole olemassa, näinhän tässä tulee käymään ts. aika tekee tehtävänsä.

”Penttilän silta olhan sulukemasa, toivottavasti vain remontin ajaks”, sanoo saviluomalainen.

Ossi Penttilä

Kaustinen

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.