perjantai 2.12.2022 | 00:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Sähkökriisiin kädenojennus valtiolta

To 1.9.2022 klo 07:00

Sähkön hinnan nousu sekä muut kotitalouksia rokottavat kustannukset nousevan inflaation ohessa saavat maan hallituksen vetäytymään miettimään tapoja tulla vastaan.

Helsingin Sanomien tiistain tietojen mukaan hallituksen on pöydällä ylimääräinen lapsilisä lapsiperheille, mutta myös varhaiskasvatusmaksujen alennus ja työmatkavähennysten lisäkorotus. Jos nämä toteutuvat, on niille olemassa valmis järjestelmä.

Sen sijaan sähkölaskuun kaavailtu tuki on hankalampi. Sähkön arvonlisäveron alennus kymmenellä tai 14 prosentilla hyödyttäisi tasapuolisesti, mutta on kotitalouksia, joille tuo tuki on riittämätön.

Tähän on ajateltu avuksi valtion jakamien yritysten koronatukien tyylistä hakemuspohjaista ratkaisua. Läpimenoon vaikuttaisi sähkölaskun kasvu sekä tulot. Myös muita vaihtoehtoja on pöydällä.

On ilahduttavaa, että määräaikaisia ja laatikon ulkopuolelle tähyileviä kotitalouksiin vaikuttavia ratkaisuja pohditaan.

Tarvitaanko pandemia, sota tai energiakriisi, että toimeen tartutaan vauhdilla ja yhteiset ratkaisut löytyvät? Näköjään.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.