perjantai 2.12.2022 | 02:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Päätoimittajalta: Nuorena erosin kirkosta ja nyt liityin takaisin – Seurakuntavaalien ehdokkaiden näkemyksiä kaivataan

Ke 5.10.2022 klo 13:30 | päivitetty ke 13:32

Erosin Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta nuoruuden kiihkossani. Yksinkertaisuudessaan syynä oli näkemysero, johon en keksinyt muuta ilmaisutapaa, kuin erolomakkeen lähettämisen.

Tiistaina täytin vihdoin pitkän harkinnan jälkeen, mutta hetken mielijohteesta, liittymislomakkeen takaisin valtionkirkkoon. Taustalla on monta syytä, mutta suurimpana pontimena on vähintään puheoikeus kotiseurakunnan asioista. Lisäksi olen nauttinut jo pitkään kirkollisverolla kustannetuista palveluista, erityisesti lapsille järjestetyistä. Vuosien ajan olen myös tuntenut syyllisyyttä, kun en ole lahjoittanut säännöllisesti hyväntekeväisyyteen rahaa. Elämänmuutokset ovat tapahtuneet ilman seurakuntayhtyettä ja metsä on ollut minun kirkkoni.

Erinomaisen hyvin toimiva evankelis-luterilaisen kirkon tilastopalvelu kertoo kylmää faktaa kirkosta eronneista ja sinne liittyneistä. Tammi-elokuun aikana kirkkoon on Suomessa liittynyt 14 549 henkilöä ja siitä on eronnut 24 781 henkilöä. Perhonjokilaakson seurakuntien osalta yhteenlaskettuna liittyneitä on kahdeksan ja kun nyt lasken itseni, yhdeksän. Seurakunnista eronneita on 36.

Elämme alueella, jossa kirkon jäsenmäärä on kunnan väkilukuun suhteutettuna Suomen korkein. Seurakuntien omistukset, rahankäyttö, tilaisuudet, tapahtumat ja palvelut ovat seuraamisen arvoisia. Näin palanneena jäsenenä olen erityisen huolestunut siitä, miten vähän seurakuntavaalit tuntuvat kiinnostavan. Ehdokkaiden näkemykset tulisi tuoda esiin, jotta seurakuntavaalit jäseniään kiinnostaisivat.

Tulevissa seurakuntavaaleissa myöhäisherännäisenä liittyjänä minulla ei vielä ole äänioikeutta. Toivoa kuitenkin sopii, että mahdollisimman moni ääntänsä käyttäisi ja ehdolla olevat toisivat selvästi esiin mielipiteensä asioista, joissa on näkemyseroja.

Ehdokas, kirjoita mielipidekirjoitus ja lähetä se osoitteeseen toimitus@perhonjokilaakso.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.