perjantai 2.12.2022 | 02:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soite ei mene STM:n ja Lapin mallin mukaan: Koronarokotuksia jatketaan THL:n linjauksen mukaisesti

Päivi Savela
Pe 18.11.2022 klo 13:29

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soitessa jatketaan koronarokotuksia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjauksen mukaisesti.

Syystalven koronatehosterokotteita suositellaan 65 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville.

Soitessa on toimittu kyseisen THL:n linjauksen mukaan aiemminkin. Syksyllä Lapin sairaanhoitopiirissä päätettiin poiketa suosituksesta, ja myös STM on ollut eri linjoilla THL:n kanssa.

Soiten kanssa samoilla linjoilla on Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu.

Suosituksen mukaan influenssarokotuksen yhteydessä jaetaan syystalven 2022 uutta koronan tehosterokotteita 65 vuotta täyttäneille,

riskiryhmiin kuuluville 18 vuotta täyttäneille ja voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Suosituksen piiriin eivät kuulu alle 65-vuotiaat terveet aikuiset, sillä heillä vakavan taudin suoja on edelleen hyvä ja vaikean taudin riski pieni.

Soite tiedottaa, että syystalven 2022 tehosteannoksen (influenssarokotteen yhteydessä annettava koronarokote) kohderyhmien osalta ei enää lasketa, montako tehosteannosta henkilö on aiemmin saanut tai montako kertaa hän on sairastanut koronan.

Henkilön on kuitenkin pitänyt saada rokotuksen perussarja. Perussarjaan kuuluu kaksi rokoteannosta, immuunipuutteisilla kolme. Sairastettu tauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi alle 65 vuotiailla.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.