maanantai 20.3.2023 | 17:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perho vuokraa Oksakosken koulun majoitustilaksi siirtolinjan rakentajille – Kunnanjohtaja: "Kyllähän se vähän hassulta näyttää, ei siitä mihinkään päästä"

Maija Ahonen
Ke 18.1.2023 klo 07:00 | päivitetty ke 08:36

Perhon kunta on vuokraamassa Oksakosken uudempaa koulurakennusta majoituskäyttöön. Asiaa käsiteltiin maanantaina kunnanhallituksen kokouksessa, jossa päätettiin rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksesta ja vuokran määrästä.

Vuonna 1952 rakennetun koulurakennuksen kuukausivuokra on 1900 euroa plus 24 prosentin arvonlisävero. Vuokraan sisältyy liikuntasalin oikeanpuoleisen puku- ja pesutilan käyttö.

Rakennukseen majoittuu ulkolaisia komennustyöläisiä, jotka rakentavat Perhossa siirtolinjaa. Kunnanjohtaja Lauri Laajala kertoo, että majoitustiloista on huutava pula tuulivoimarakentamisen takia.

Oksakosken koulurakennus on ollut tyhjillään syksystä 2020 koulurakennuksessa todettujen sisäilmaongelmian takia. Laajala myöntää, että rakennuksen vuokraaminen majoituskäyttöön saattaa vaikuttaa oudolta.

– Kyllähän se vähän hassulta näyttää, ei siitä mihinkään päästä.

Toisaalta hän muistuttaa, että rakennuksen sisäilma ei ole tutkimusten mukaan terveydelle vaarallista.

– Mutta epämiellyttävä se on, koska siellä on vanhan rakennuksen haju.

Laajalan käsityksen mukaan vuokraajalla on tieto, miksi rakennus on ollut viime vuodet tyhjillään. Mikäli rakennuksessa majoittuminen ei onnistu, vuokralaisilla on mahdollisuus purkaa vuokrasopimus.

Tällä tietoa vuokralaiset ovat koulussa maaliskuulle saakka, mutta käyttötarkoituksen muutos tehtiin varuilta kesäkuun loppuun.

Lue myös:

17.1.2023: "Annetaan lapsille koulurauha" – Oksakosken koulun kohtalolle sinetti helmikuussa, kuulemistilaisuus kirvoitti vilkkaan keskustelun

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.