sunnuntai 9.8.2020 | 01:47
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Jukka Aniaksen kolumni 2.6.: Haminan Vallikenttä ja Kerttu Kotakorpi vahvasti esillä

La 2.6.2018 klo 08:30

Ikurin miehen tavoin aion minäkin elää sen. Saa sitten nähdä, sataako vai paistaako. Peruskeskipohjalaisella elämänasenteella kesän parhaat kelit menivät jo. Eiköhän tässä lähiviikkoina saada toukokuussa saamatta jääneiden sateiden verran vettä niskaan. Normikesäkuun lisäksi.

Antaa tulla vain, ei haittaa!

Tämän päivän ja huomisen iltavuoron kun vielä jaksaisi toimia täällä lehtimaailmassa, johan helpottaa puoleksitoista kuukaudeksi. Ei nyt viitsi ajatella kumpia enemmän, itseä vai maksavia asiakkaita.

Kesälomasuunnitelmat ovat samalla mallilla kuin kolmisen vuotta sitten ensimmäistä puolen vuoden vuorotteluvapaata miettiessä. Keskeinen plääni on olla pois töistä.

Sitä suunnitelmaa eivät heilauta edes kuningatarmeteorologi Kerttu Kotakorven roknoosit.

Silti tohtisi toivoa, että Kerttu ei paiskaisi ensi torstaiksi kovin ankaraa sadetta Kaakonkulmalle. On nimittäin meininki kartuttaa henkilökohtaista pesäpallokulttuuria kunnioittamalla läsnäolollaan Haminan legendaarista Vallikenttää. Kattona kun on pelkkä taivas.

Sieltä kun ajelee kaikessa rauhassa Karjalan laulumaiden läpi Kainuuseen, saakin seurata Sapsojärven rannassa 10-luvun klassikkoa. Pesäpallomaailmassa Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon kohtaaminen on edelleen tapaus. Toki isoimpien panosten aika on sitten syssymmällä.

Kertulle vielä muistutukseksi, että eivät Hiukan stadionillakaan sateesta ole suojassa kuin toimitsijat ja ehkä joku työtään tekevä pesisskribentti.

Hupsista. Onhan niitä lomasuunnitelmia näköjään sittenkin.

Saapa nähdä minkälaiset ovat Sipilän Juhalla ja Orpon Petterillä. Hallitushan kuulemma hoitelee soten maaliin, kun uusia irtiottoja ei selustasta enää tule.

Mikähän sen takaa?, kuuluu kysymys. Vastaus on luokkaa itsestäänselvyys: ei mikään.

Voi olla, että voimaministerien kesäloma menee pilalle, kun on ryhdyttävä suunnittelemaan eduskuntavaalikampanjoita syksyksi. Hallituksen kaatuminen ja eduskunnan hajottaminen olisi tietysti dramaattista, mutta käytännön merkitys ei silti niin hirvittävän suuri.

Sääntömääräiset eduskuntavaalit ovat ensi vuoden poliittisessa päivyrissä merkitty huhtikuun 14. päiväksi. Jos tämä päivämäärä aikaistuu sanokaamme puolella vuodella, ei kai siinä olisi sen kummempaa.

Karmea touhu sen sijaan, jos toistakymmentä vuotta hinkattu sote-show palaisi taas lähtöruutuun. Vaikea kuvitella senkin vuoksi, että soten yli, ali tai ohi ei mahdollinen uusi pääministeripuolue SDP:kään pääse.

Sen Antti Rinne hyvin tietää ja tiedostaa.

#