torstai 9.2.2023 | 08:36
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Lukijan mielipide: Mihin unohtuivat pahimmat saastuttajat, ihmiset?

La 2.6.2018 klo 17:30

Lehdessä on lueteltu syitä, miksi Ykspihlajan Saha eli ravintola/kahvila/kesäteatteri ei saisi toimia. Ollaan huolissaan ihmisten terveydestä. Satama-alueelta tulee Sahan tontille melua ja pölyä ja viereisellä tontilla voidaan tulevaisuudessa tehdä vaikka laminointitöitä äärimmäisillä hartsimyrkyillä.

Tällöin on kuitenkin unohdettu pahimmat saastuttajat, ihmiset, vaikka ehkä niitäkin on tarkoitettu, tai juuri niitä. Asiakkaitahan Sahan tontilla näyttää poikkeusluvan epäämisestä huolimatta riittävän tänäkin kesänä, kun keksivät siirtää ruoan valmistuksen sisälle ja myynnin telttaan.

Alueella on nähty väliin suuriakin ihmismassoja, joiden keskuudessa taatusti on kaikenlaisten tulehdusten ja sairauksien kantajia. On kulkutautien, epidemioitten ja pandemian vaara, sillä moni kantaa tietämättäänkin bakteereja, viruksia ja loisia ja saastuttaa niillä kanssaihmisiään. Massojen joukossa on nähty asiakkaina myös monia ns. etnisen taustan omaavia, joiden terveydestä ei mitenkään voi mennä takuuseen. Ties mistä ebolamaasta ovat tänne tulleet. Sama koskee vierailevia, meteliä pitäviä musiikkiryhmiä.

Ihmisten terveydestä vastuullisten uskonkin jo tehneen rikosilmoituksen kalkkipölyä satama-alueelta naapurin tontille lähettävistä ja varmaankin ympäristölautakunta kieltää jo seuraavassa kokouksessaan moisen toiminnan tykkänään. Kannattaa myös tutkia, voitaisiinko ulkona harjoitettava kesäteatteritoiminta ja musisointi kieltää kokonaan kaupungin järjestyssääntöön vedoten.

Jos kielto onnistuu, niin johan vähenee ilonpito ja naurunremakka Ykspihlajassa!

And this was humour.

Mauri Nygård

ÖJA

#