sunnuntai 9.8.2020 | 02:29
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Lukijan mielipide: Näivettyykö keskustapuolue ja onko arvopohja hukkunut?

Ma 4.6.2018 klo 16:00

Ansiokas ja arvostettu valtiopäivämies Heimo Linna kirjoitti viime syksynä mm. näin "Onko keskustapuolue nyt lopullisesti unohtanut Alkion linjana olleen "köyhän" ja eri syistä vähätuloisten ja heikompiosaisten ihmisten asioiden hoitamisen?" Hän viittasi myös siihen, että vanhemmissa ikäluokissa on erittäin pienituloisia, joiden työaikana oli vain kansaneläkelaki. Silloin ei ollut nykyisen kaltaisia työeläkelakeja.

Keskustan kansanedustaja Puumala vastasi heti, kuinka he ovat nostaneet mm. takuueläkettä yli 20 e/kk ja hän piti sitä suuren saavutuksena yli 100 000:lle takuueläkeläiselle. Tätä ovat hehkuttaneet muutkin

lähialueen keskustan kansanedustajat, vaikka korotus ei ole korvannut edes kohonneita kustannuksia.

Samaan aikaan kun pienituloinen yrittää elää kituuttaa edes ihmisarvoista elämää, eliitin hyväveli-kerho jakaa hulppeita osinkoja, erilaisia lyhyen ja pitkän aikavälin kannustinpalkkioita, lisäeläkkeitä ym. etuja huipputuloisille.

Sipilä kertoi keskustan laivaristeilyllä hallituksensa saavutuksista. Hän jätti kuitenkin kertomatta, että hänen hallituksensa toteutti kokoomuksen unelman, hallintarekisterilain 17.5.-17. Näin "upporikkaat" saavat osinkotulonsa suoraan verottomina salaisille tileilleen. Tämä veronkiertojärjestelmä on laajentumassa "pikkurikkaille" tarkoitetulla sijoitussäästötilillä, johon voi ohjata mm. osinkotulot verottomina. Nämä ovat Suomen omat keskustan toteuttamat veroparatiisit.

Miksi keskusta ajaa tällaista kokoomuksen veronkiertojärjestelmää? Siksi, koska keskustan johdossa on täysin kokoomusmielinen Sipilä. Hänhän junaili myös kokoomuslaisen Anne Bernerin hallitukseensa. Berner löytyi kokoomuksen oik. siivelle sijoittuvan ajatuspaja Liberan hallituksen puheenjohtajan paikalta. Nyt Liberan hallituksen pj:nä on Elina Lepomäki ja varapj. on Björn Wahlroos.

Kyllä keskusta on menettänyt entisen alkiolaisen arvopohjan, kuten Heimo Linnakin viime syksynä arveli. Keskustan arvoina ovat nyt eurot, joilla eriarvoisuutta lisätään. Näille veronkiertotileille ohjatuista tuloista ei tarvitse maksaa veroja eikä sote-sopan aiheuttamia verojen korotuksiakaan.

Puumala kirjoitti 29.4. mm. kuinka hänen vetämänään on syntynyt uusi keskustan koulutuspoliittinen visio. Hän kirjoitti myös: "Olen ylpeä, kun saan edustaa ja kehittää kansanliikettä nimeltä keskusta." Puumalakin siis hehkuttaa Sipilän veronkiertolinjaa.

Sipilän politiikan uudistamislinja jakaa sinne, missä on liikaakin ja yrittää raapia sieltä, missä ei ole mitään. Tuhoavatko omat jäsenet puolueen? Presidentinvaalin tulos keskustalle olisi pitänyt herättää puoluejohdon, mutta mitä vielä. Nyt mennään kohti katastrofia.

Kalevi Puusaari

KALAJOKI

#