torstai 9.2.2023 | 08:22
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Lukijan mielipide: Keskusta innostuu eikä anna periksi

To 7.6.2018 klo 20:30

Kalevi Puusaari kirjoitti Keskipohjanmaassa (5.6) olevansa huolissaan Suomen Keskustan tilanteesta. Ja mitäpä sitä kiertämään: pääministeripuolueen taakka on painanut puolueen kannatusta. Tämä siitä huolimatta, että talous on saatu kuntoon, kuten ennen vaaleja luvattiin.

Mutta emme anna periksi. Meidän pitää vain innostua uudelleen. Tarvitaan myös uusia ajatuksia. Torkkunappia ei enää voi painaa. Keskustan on herättävä. Alueellisen ja taloudellisen oikeudenmukaisuuden puolustaminen on tässä aivan keskeistä.

Keskusta-Maalaisliitolla on hieno ja kunniakas historia. Se ei saa kuitenkaan jäädä siihen. Suomi tarvitsee koko maata rakentavan ja eheyttä ylläpitävän voiman myös jatkossa. Tällainen keskusta on aina ollut, se on huolehtinut Keski-Pohjanmaan korkeuksista. Ja huolehtii myös jatkossa. Uskallan sanoa, että tätä linjaa ajoi eduskunnassa Puusaaren mainitsema valtiopäivämies Heimo Linna. Linnan linjaa tavoittelemme eduskunnassa myös nyt.

Suomen suunta on saatu käännettyä. Tämä näkyy jo nyt yhä useamman arjessa. Myönnän, että liian monen arjessa liian hitaasti. Mutta suunta on oikea. Esimerkiksi Puusaaren mainitsemat takuueläkkeet nousevat tämän hallituskauden aikana lähes 40 eurolla kuukaudessa. Tämä ei tee maailmaa valmiiksi, mutta suunta on oikea. Työ jatkuu.

Puusaari nosti esille myös keskustan koulutuspoliittisen vision, jonka valmistelua olen saanut johtaa.

”Jos oppi ja sivistys saataisiin jaettua tasaisemmin, silloin katoaisivat luokkarajat itsestään.” Näihin Santeri Alkion sanoihin kiteytyy hyvin myös keskustan uusi koulutuspoliittisen visio. Eriarvoistumiskehitys täytyy katkaista jo lapsuuden aikana ja tässä juuri koulutus on ratkaisevassa asemassa.

Riippumatta vanhempien varallisuudesta tai asuinpaikasta kaikilla on mahdollisuus kouluttautua. Keskustan ajattelussa tämä on suomalaisen yhteiskunnan peruspilareita. Jos keskusta ei tätä tavoitetta ajaisi, niin mikä puolue sitten?

Keskustassa on astumassa uusi sukupolvi esille. Uusia innokkaita tyyppejä, joilla on mahtavasti ajatuksia. Esimerkkinä tästä on meidän Keski-Pohjanmaan keskustan piirin toiminnanjohtaja Jirka Hakala. Hakala pyrkii nyt myös tänä viikonloppuna keskustan puoluesihteeriksi. Olen itsekin tukemassa Jirkan valintaa uudeksi lipunkantajaksi. Tarvitsemme koko ajan uusia ajattelijoita ja aatteen uusia sanoittajia. Tämä on elävän kansanliikkeen elinehto.

Tuomo Puumala (kesk.)

Kansanedustaja

KOKKOLA

#