torstai 9.2.2023 | 07:53
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Lukijan mielestä sote-ratkaisua pitää tehdä pikaisesti

La 30.6.2018 klo 17:30

Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistusta on valmisteltu yli 12 vuotta. Jo kuudes hallitus valmistelee sotea ja käsittelyssä on viides esitys sote-malliksi. Tästä lakiesityksestä on kuultu yli 200 asiantuntijaa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa – osaa jo kahteen kertaan.

Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on vielä kansainvälisesti vertailtuna hyvä. Kun väestö ikääntyy, haaste kasvaa. Siksi uudistus on välttämätön.

Haluamme turvata sen, että lääkäriin pääsee ja yhtä hyviä palveluita saavat myös ne, jotka eivät ole työterveyden piirissä tai joilla ei ole varaa yksityisiin palveluihin. Palveluiden pitää olla yhtä hyvät kaikkialla Suomessa.

Keskusta haluaa huolehtia siitä, että uudistus viedään ripeästi ja viivyttelemättä maaliin. Toivoimme alun perin, että kun lakiluonnos saapuu eduskuntaan, se olisi voitu käsitellä valiokunnissa normaalissa tahdissa.

Kun käsittely venyi, eikä sitä jatkettu pidempään heinäkuussa, se tarkoittaa uudistuksen voimaantulon venymistä vuodella. Se harmittaa, mutta maailmanloppu se ei ole. Tärkeintä on, että uudistus toteutuu.

Hajanaisen aluehallinnon tehtävien kokoaminen kansanvaltaisten maakuntien alle ja tarvittava sote-uudistus on siis täysimääräisesti voimassa 2021. Siihen ovat nyt julkisesti sitoutuneet kaikki hallituspuolueet ja on syytä olettaa, että sovitusta pidetään kiinni.

On tärkeää, että Keski-Pohjanmaalla jatketaan hyvää valmistelua. Kuljemme uudistuksen eturintamassa ja palvelut ovat meidän omissa käsissämme.

Näytetään epäilijöille, että maakunnan pieni koko ei todellakaan ole este laadukkaiden palveluiden järjestämiselle.

Tuomo Puumala,

kansanedustaja

#