keskiviikko 12.5.2021 | 17:51
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Pääministeri pyöräili kansan pariin Ylivieskassa ja kantoi huolta maatalouden hädästä: katso video

To 9.8.2018 klo 09:30 | päivitetty to 10:44

Hannu Verronen

Pääministeri Juha Sipilä pyöräili torstaina Ylivieskassa kansan pariin kaupungintalon ja kirjaston torille. Sieltä hän ja muita keskusta-aktiiveja oli jatkamassa Sievin asemalla, Rautioon ja vielä Kalajoelle Myllylän navetan avajaisiin. Sitten matka on jatkumassa aina Ouluun saakka, jonne ollaan saapumassa lauantaina.

Juha Sipilä uskoo, että kansan suurimpana huolena Kalajokilaaksossa tulee olemaan maatalouden hätä . Akuuttina huolena on tietysti helteiden ja kuivuuden aiheuttamat paikoittain mittavat tuhot. Sadosta menetetään 40 prosentin.

- Isointa korjausta kaipaa se, että miten saadaan maatalouden pitkään jatkunut kannattavuuskriisi korjattua. Tuotteista saadaan liian pieni hinta. On lisätty vientiä ja nyt pitäisi etsiä uusia keinoja. Asetimme kesäkuussa Reijo Karhisen työryhmän, joka pyrkii vuoden loppuun mennessä selvittämään niitä uusia keinoja. Vielä ei pysty ennakoimaan, mitä uudet keinot voisivat olla, työryhmän pitää saada tehdä työnsä, Sipilä kertoo.

Pyöräilytapahtuma on nyt kuudetta kautta. Siinä keskusta jalkautuu syksyn alla saamaan kansan viestiä. Ylivieska oli tapahtuman alkupiste.

#