Lainaa 15000 euroa tai 20000 euroa ilman vakuuksia pankista? Näin se onnistuu

Kuva:

MAINOS - NORDSEK.COM -  

Lainaa pankista voidaan hakea ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon asti. Usein vakuudetonta kulutusluottoa nostetaan 5 000 - 20 000 euroa, mutta myös pienempiä lainasummia voidaan nostaa pankista.

 

Pankit antavat lainaa säännöllisiä tuloja vasten. Käytännössä mitä suurempi työtulojen määrä on, sitä enemmän lainaa voidaan myöntää. Esimerkiksi 20 000 euron lainaan hakijalla tulee olla enemmän tuloja kuin 15 000 euron lainassa.   

Säännöllisiin tuloihin lasketaan vain palkkatulot ja eläketulot

Lähtökohtaisesti pankki ei huomioi pääomatuloja säännöllisiin tuloihin, joten se ei vaikuta tarjottuun lainamäärään. Pääomatulot on kuitenkin hyvä ilmoittaa pääomatuloissa, sillä lopulta pankki tekee aina kokonaisarvioinnin hakijasta.

 

Säännöllisiksi tuloiksi lasketaan palkkatulot ja eläketulot. Myös eläkeläinen voi saada lainaa, sillä eläketulot ovat säännöllisiä tuloja.

 

Jokaisella pankilla on oma tapa arvioida riskiä ja sopivaa lainamäärää suhteessa tuloihin. Samalla tuloilla voit saada toisesta pankista lainatarjouksen 15 000 eurolle, kun toisessa 10 000 eurolle.

 

15000 euron lainaa nostetaan erilaisiin hankintoihin  

Vakuudetonta kulutusluottoa nostetaan hyvin erilaisiin käyttökohteisiin, sillä kuluttaja voi itse päättää mihin rahat käytetään. Suosittuja luoton käyttökohteita ovat ajoneuvon hankinta, lainojen yhdistely, kodin remontti ja matkustaminen. Myös haettava rahoituksen määrä vaikuttaa lainan yleisimpiin käyttökohteisiin.

 

Vakuudetonta lainaa 15 000 euroa nostetaan isompiin hankintoihin ja investointeihin. Suosittuja käyttökohteita esimerkiksi 15 000 euroon lainarahalle on remontti, lainojen yhdistäminen, auton, veneen tai moottoripyörän hankinta.

 

Lainaa voidaan käyttää myös joustavasti useampaan kohteeseen - esimerkiksi 15 000 euron lainasta 10 000 euroa voidaan käyttää auton hankintaan, 3000 euroa laskuihin ja 2000 euroa lentolippuihin ja hotelleihin.

 

Maksuton ja nopea hakemus verkossa

Lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa, sillä lainahakemuksen voi tehdä verkossa milloin vain. Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen vie vain muutaman minuutin, sillä lainahakemukseen ei tarvitse toimittaa liitteitä.

 

Pankit antavat usein minuuteissa alustavan luottopäätöksen. Lainatarjous lähetetään sähköpostiin allekirjoitus linkillä, jolloin lainasopimus voidaan hyväksyä. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla.

 

Lainan hakeminen ei sido mihinkään ja on täysin maksutonta. Kun lainaa haetaan vertailupalvelun kautta, voidaan yhdellä hakemuksella saada jopa kymmeniä lainatarjouksia katsottavaksi.

Yli 20 000 euron lainaan annetaan usein kaksi takaajaa

Vakuudetonta lainaa voidaan hakea yksin, jolloin lainanhakija toimii takaajana lainassa. Lainaan voidaan ottaa hakijaksi myös rinnakkaishakija. Kun lainasummat ovat suurempia, voi olla järkevä lisätä toinen rinnakkaishakija lainalle.

 

20 000 euron lainaa voi nostaa yksin, mutta moni nostaa suurempia lainasumma kahdella takaajalla. Usein toinen takaaja lainalle on puoliso, mutta se voi olla myös muu läheinen henkilö tai perheenjäsen.

 

Kun lainaa nostetaan kahdella takaajalla, saavat pankit tarjottua parempia lainaehtoja. Usein kahdella takaajalla voidaan saada suurempi lainasumma käyttöön, sillä kahdella takaajalla on yhdessä suuremmat tulot. Lisäksi pankit antavat usein edullisemman koron lainaan, kun lainassa on kaksi takaisinmaksajaa.

 

Nämä tiedot oltava kunnossa, jotta pankki voi antaa lainaa

Pankit tekevät aina kokonaisvaltaisen arvioin hakijan maksukyvystä ennen luottopäätöstä. Lainaa voidaan myöntää yli 20 vuotiaille henkilöille, joilla on riittävästi säännöllisiä tuloja. Tulojen määrä on oltava riittävä suhteessa nostettavaan velkaan.

 

Lisäksi pankit vaativat, että hakijalla on puhtaat luottotiedot. Pankit eivät lainaa maksuhäiriömerkinnässä olevalle henkilölle, joten luottotiedoton on ensin maksettava pois kaikki vanhat velat ennen lainan nostamista.

 

Pankit tarkistavat vielä alustavan luottopäätöksen jälkeen liitetiedoilla, että ilmoitetut tiedot pitävät paikkansa. Tärkeintä pankille on vahvistaa palkkatulojen määrä, joten yleensä liitetietona riittää palkkatosite tai verotustodistus.

 

Lopullinen luottopäätös lainalle liitteiden toimittamisen jälkeen

Alustava luottopäätös voidaan antaa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, jolloin pankit tekevät päätöksen annettujen tietojen perusteella sekä luottotietojen tarkistuksen avulla.

 

Lopullinen luottopäätös vaatii vielä liitteiden läpikäynti, sillä sen avulla vahvistetaan säännöllisten tulojen määrän. Voit toimittaa liitteet jälkikäteen pankille myös allekirjoitetun lainasopimuksen jälkeen, jolloin rahat maksetaan tilille heti liitteiden läpikäynnin jälkeen. 

 

Rahat maksetaan tilille usein seuraavana arkipäivänä luottopäätöksestä, mutta se voidaan maksaa myös samana päivänä tilille.

 

Koroissa isoja eroja - lainojen vertailu säästää kuluissa

Vakuudettomien lainojen korko vaihtelee eri pankeissa paljon. Sama asiakas voi saada hyvin erilaisia lainatarjouksia myös siksi, että lainat hinnoitellaan aina asiakaskohtaisesti.

Lainojen vertailu Nordsekin avulla auttaa kuluttajaa löytämään nopeasti edullisimman lainan. Kuluttaja voi maksutta kilpailuttaa ja vertailla kaikkia lainasummia 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti nopean verkkohakemuksen avulla. Tällöin yhdellä lainahakemuksella voidaan saada kymmeniä lainatarjouksia, sillä vertailupalvelu lähettää hakemuksen eteenpäin pankeille ja luotonantajille.

 

Lainan korko ja hinta vaihtelee paljon, sillä pankit hinnoittelevat vakuudettomat lainat hyvin eri tavoin - osa voi kilpailla lainasummalla, kun suurin osa kilpailee hinnalla. Lisäksi pankkien arvio hakijan maksukyvystä vaihtelee, joten toisen pankin luottopäätös voi olla hyvin erilainen kuin toisen.

 

Vertailemalla lainan korkoa ja kokonaiskuluja löydetään nopeasti edullisin lainatarjous. Kuluja vertailtaessa on hyvä kiinnittää huomio kokonaiskuluihin ja todelliseen vuosikorkoon, sillä pelkkä nimelliskorko ei kerro suoraan edullisinta pankkia.