Paikallisuutiset

Vetelin tuplamastot iltavalaistuksessa. Kuva: Sanni Aho

Linkkimasto herätti keskustelua ‒ Kerro meille muistosi 50 vuoden takaa ja erityisesti kaipaamme vanhaa kuvaa

Selvitimme, mitä tapahtuu nyt, kun Vetelin keskustassa kunnantoimiston vieressä olevan linkkimaston viereen on noussut toinen masto.

Vastaus kuului: vanha puretaan.

Mastoasia herätti keskustelua ja muistoja. Aikalaistietojen perusteella masto on valmistunut tammikuussa 1974. Vanhoista Perhonjokilaaksoista ei kuitenkaan löytynyt mastosta oikein juttuja tai kuvia. Siksipä jatketaan asiaa vielä muistelokyselyllä, mutta meitä kiinnostaa myös nykyiset yhteysasiat, eli missä päin jokilaaksoa on pahimmat mobiilidatan katvealueet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kerro muistosi mastoista tai tietosi huonoista nykyisistä yhteyksistä tällä lomakkeella.

Kaipaamme myös kuvia Veteliin 50 vuotta sitten valmistuneen linkkimaston alkuajoilta. Kurkkaapa kotialbumiin ja mikäli kuvaa löytyy, laita se meiliin: toimitus@perhonjokilaakso.fi tai soita p. 0401209369.

Tällainen uutinen mastosta löytyi Perhiksestä tammikuulta 1973:

”Keski-Pohjanmaan verkkoryhmät tullaan liittämään automaattiseen kaukoverkkoon tehtyjen suunnitelmien mukaan vuosina 1973-1977. Ensimmäisenä liitetään automaattiseen kaukoverkkoon Kokkola ja Pietarsaari, joihin kumpaankin on keskuslaitteet tilattu tämän vuoden alussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Veteliin valmistuu vastaavanlainen linkki Halsuan verkkoryhmän liikennettä varten noin 1,5 vuoden kuluttua. Vetelin radiolinkin valmistumisen yhteydessä saadaan myös OKokkolan ja Kaustisen samoinkuin Kokkolan ja Teerijärven välille lisäyhteyksiä.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlista johtuvan puhelinliikenteen hoitamiseksi voitaneen suorittaa liikennettä helpottavia tilapäisjärjestelyjä. Tässä mielessä tulisi po. juhlien järjestäjien ottaa yhteys Kokkolan posti- ja lennätinkonttoriin ja Vaasan puhelinpiiriin.”

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä