Pääkirjoitukset

Maija Ahonen pääkirjoituksessa: Olisiko nyt Vetelin vuoro?

Kirjoittaja on Perhonjokilaakson va. päätoimittaja. Kuva: Tiina Palola

Joko Veteli saisi nyt oman muovinkierrätyspisteen, johon saisi käydä viemässä pakkauksia halutessaan vaikka keskellä yötä? Tämä kysymys nousi heti monen paikallisen mieleen, kun Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy tiedotti lisäävänsä noin 300 uutta muovipakkausten keräyspistettä ekopisteverkostoonsa heinäkuun loppuun mennessä.

Veteli on Perhonjokilaakson kunnista ainoa, jossa ei ole muovinkeräystä yhdenkään ekopisteen yhteydessä. Jos Vetelissä on halunnut kierrättää kotitaloutensa muovijätteen, on se pitänyt kuskata joko hyötykäyttöasemalle tai naapurikuntaan. Moni on toki näin tehnytkin. Mutta kuten tiedetään, mitä hankalampaa kierrättäminen on, sitä helpommin se jää tekemättä. Tyhjät muovipakkaukset ovat yllättävän isoja ja vaativat kotona välivarastointia, jos jätettä pitää kuskata kierrätykseen vähänkään kauemmaksi. On selvää, että kiusaus sulloa muovipakkaukset energiajätteeseen kasvaa.

Rinki ei paljasta etukäteen, minne se sijoittaa uusia muovinkeräyspisteitä. Toivoa kuitenkin sopii, että sellainen saadaan myös Veteliin. Sillä veteliläisille kuuluu oma kierrätyspiste siinä missä naapurikunnillekin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

31.5.2023: Saako Veteli vihdoin oman keräyspaikan muoville? Näin Rinki vastaa ja perustelee, miksi se ei kerro ennakkoon 300 uuden kierrätyspisteen sijaintia