Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus: Digitaalisuuteen kääntyminen muutti printti-Perhistä

Miten pitkään sitä voisikaan olla mahdollisimman muutosvastarintainen? Jos kirkonpaikasta puhutaan Vetelissä yhä ja joen nimikin on monen mielestä kartoissa väärin, niin periaatteessa pitkään.

Turhaa on kuitenkin taistella väistämätöntä muutosta vastaan ja lopulta vanhassa tarrautuminen on vain hidastava, jopa haitallinen tekijä.

Tänään torstaina 18.1. ilmestyi lehtiuudistuksen kokenut printti-Perhis. Yksityiskohtina huomaat, että violetti lisäväri poistui ja vihreästä tuli tummempi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhtenä suurena muutoksena on printtilehden otsikkofontin muuttuminen yhtenäisen linjan mukaiseksi. Kaikki Hilla Groupin omistamat lehdet tulevat vuoden loppuun mennessä käyttämään tätä samaa otsikkofonttia.

Uudistusten juurisyy on siinä, että isossa yhtiössä monen pienen erikoisuuksia sisältävän lehden taittaminen on turhaa piperrystä.

Perhonjokilaaksosta poistuivat nyt myös nostot somepalveluista: Instagramista on napsittu printtiin kuva ja Facebookista kommentti. Lukijan kuvia sekä lukijoiden mielipiteitä julkaisemme silti yhä, eikä siihen tarvita globaaleja somejättejä väliin. Kuvan tai mielipiteen voi jättää tämän lomakkeen avulla.

Yhdistysten käyttämä järjestöpalsta tulee myös muuttumaan. Tästä tiedotetaan järjestöjä tarkemmin. Kaikille avointen maksullisten tai ilmaisten tapahtumien puffaamista varten meillä on jatkossa käytössä Tapahtumien Keski-Pohjanmaa -kalenteri, jonne syöttämällä tiedot tapahtumista näkyvät samalla sekä Perhiksen verkkosivuilla että ne tulevat syötteenä lehden sivulle. Tämä palvelu on aivan uusi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vielä puuttuu toimintatapa, jolla pohjalainen erikoisuus eli tärkeät pienet toimituksen kokoamat kuolinuutiset julkaistaan digitaalisesti.

Vuoden sisällä 53-vuotias Perhonjokilaakso on kokenut suurempia mullistuksia kuin aikoihin. Vanhojen tilalle olemme saaneet myös työkaluja: toimintavarmaksi todetun ja yskimättä päivittyvän verkkopalvelun, uutisten kommentoinnin (runsasta keskustelua lämmöllä odotellen), uutiskirjeen, lukijailmoitukset digitaalisesti ja mahdollisuuden suorien lähetysten tekemiseen.

Muutosten kirvellessä sielussa olen silti luottavainen siihen, että taittotyön tipahdettua pois toimisustyöstä, on kahden toimittajan puljussa paremmin aikaa piperrellä jotain muuta ja sellaista, joihin meillä on oikeasti intohimoa: uutisten tekemiseen, ihmisten haastatteluihin, helmikeikkoihin.

Kaikki ei ole valmista. Vielä puuttuu toimintatapa, jolla pohjalainen erikoisuus eli tärkeät pienet toimituksen kokoamat kuolinuutiset julkaistaan digitaalisesti. Lienevätkö ne viimeiset, jotka löytyvät vain printistä, vai joko kuolinuutiset ovat uutisia myös digitaalisessa Perhiksessä?

Kuulemme mielellämme palautetta printtiuudistuksesta. Tässä sitä varten lomake:

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä