Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus: Ensi kerralla edustaja tästä jokilaaksosta?

Vaalit on taas käyty. Keskipohjalaisittain ne onnistuivat erinomaisesti. Voi ehkä sanoa, että jopa reilusti yli odotusten.

Neljä vuotta sitten eduskuntaan ponkaisi kolme keskipohjalaista: Mika Lintilä, Mauri Peltokangas ja Jutta Urpilainen, joka kuitenkin siirtyi kesken vaalikauden EU-komissaariksi eikä ollut nyt ehdolla vaaleissa.

Nyt käytyjen vaalien ennakkospekulaatioissa monet pelkäsivät, jääkö keskipohjalaisten tulos tällä kertaa jopa vain yhteen kansanedustajapaikkaan. Ainoana varmana läpimenijänä pidettiin Peltokangasta, joka uusikin eduskuntapaikkansa jälleen huimalla äänimäärällä ja vaalipiirin äänikuninkaana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talven aikana monissa kohuissa kiehutettu Lintilä kuitenkin onnistui myös uusimaan paikkansa. Mutta monen yllätykseksi Peltokankaan ja Lintilän seuraksi eduskuntaan nousi peräti kaksi uutta keskipohjalaisnimeä: Pia Sillanpää ja Janne Jukkola. Harva olisi uskonut hurjimmissa kuvitelmissaankaan, että pieneltä Keski-Pohjanmaalta lähtee pääsiäisen jälkeen neljä edustajaa tarkistuttamaan valtakirjaansa Arkadianmäelle.

Valituista neljästä kolme on Kokkolasta ja yksi Toholammilta. Kaikki valitut varmasti ajavat koko maakunnan alueen asiaa, mutta olisiko seuraavissa vaaleissa kuitenkin vuoro saada oma kansanedustaja myös Perhonjokilaaksosta?

Lue Perhonjokilaakson vaalijuttuja täältä >>>

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä