Mielipiteet

Pääkirjoitus: Takana rahakas viikko – paljon puhuttu keskipohjalainen vaatimattomuus romukoppaan

Viime päivinä on saatu lukea monia hyviä uutisia erilaisista apurahoista ja avustuksista, jotka ovat tuoneet mukavasti rahaa myös Perhonjokilaakson alueelle.

Jaossa on ollut esimerkiksi Suomen kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahaston apurahoja, joilla luodaan monenlaisia mahdollisuuksia niin alueen kulttuurielämälle kuin tutkimustoiminnallekin. Perhonjokilaakson alueelle apurahoja myönnettiin yhteensä 96 500 euroa. Kun mukaan lasketaan alueelta lähtöisin olevat henkilöt, summa kohoaa 146 500 euroon.

Aineellisempiinkin kohteisiin on saatu pelimerkkejä, kun esimerkiksi Kirkkohallitus, Museovirasto ja Kotiseutuliitto ovat jakaneet korjausavustuksiaan. Näistä on saatu mukavia potteja esimerkiksi seurakunnallisten rakennusten tai vaikkapa seurantalojen korjauksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

On aina voitto, kun myönteisiä rahoitusosumia tulee omalle alueelle. Kilpailu rahoista on kovaa eikä läheskään kaikille hyvillekään kohteille riitä jaettavaa. Erilaisissa hauissa kannattaa olla ennen kaikkea rohkea ja aktiivinen, sillä hakematta harvoin saa mitään. Ja unohtaa ainakin tällä kohtaa se paljon puhuttu keskipohjalainen vaatimattomuus.

Kirjoittaja on Perhonjokilaakson va. päätoimittaja.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä