Mielipiteet

Perussuomalaisten mielipidekirjoitus: Veteliläistä politiikkaa

Kuntapolitiikka aiheuttaa selkeää turhautuneisuutta tällä hetkellä.

Enemmistöpuolue Kepulla tuntuu olevan halu vastustaa kaikkea meidän ehdottamaa. Näyttäisi meidän vastustaminen olevan useimmiten tärkeämpää kuin kunnan etu.

Olemme vuosia taistelleet Vetelin Energian hallituspaikoista saadaksemme sinne sellaisen henkilön, joka ei ole kytköksissä keskustaan tai jolla ei olisi puoluesidonnaisuutta. Perussuomalaiset henkilöt on luonnollisesti torpattu alta aika yksikön. Nyt keskusta on juntannut Energian hallituksen kolmejäseniseksi, kun aikaisemmin se oli viisijäseninen. Ehkäpä ehdotimme liian hyviä jäseniä. Täytyy vain ihmetellä kuinka kova on vallanhimo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Demokratiasta ei voi puhua millään muotoa, vaan pelosta että asioilla voisi olla toinenkin näkökanta.

Perusteluina olemme pitäneet sitä, kun johtajia on vaihtunut.

Työntekijöitä lähtenyt ja irtisanottu. Ilmapiiri vaikuttaa tulehtuneelta. Eikä päätökset ainakaan aina ole olleet yhtiölle kustannustehokkaita.

Mielestämme yhtiön hallituksen ei pidä liiaksi puuttua operatiiviseen johtamiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viimeksi ehdotimme hallituksen jäseneksi entistä luotettavaa Vetelin Energian toimitusjohtajaa, jolla olisi asiantuntemusta vaikka muille jakaa. Veteliläisiä yrittäjiä olemme myös ehdottaneet, mutta mikään ei käy. Meille tilanne näyttää siltä, että päätäntävalta halutaan pitää pienellä porukalla. Toki keskusta on perustellut Energian hallituksen pienentämistä sillä että, kunnanhallitus pääsisi joihinkin yhtiön kokouksiin mukaan. Kunnanhallitus on muuten keskustavoittoinen joista yksi istuu myös Energian hallituksessa.

Veteliläisessä kuntapolitiikassa ei toimi mitenkään yhteistyö ja yhteen hiileen puhaltaminen. Jos tästä porukasta pitäisi tehdä laivan miehistö, niin haaksirikko tapahtuisi ennen kuin laiva hävinnyt on horisonttiin. Sitä ihmettelemme kun kepu vastustaa kaikkea ehdotuksiamme, mutta maakunnassa he eivät tahdo saada suutansa auki.

Esimerkiksi hyvinvointialue Soiten hallitukseen he eivät ole saaneet neuvoteltua kuntamme suurimpana puolueena paikkaa.

Ambulanssin paikka siirrettiin Kaustiselle Soiten toimesta, eikä Vetelissä tiedetty ennakolta asiasta mitään. Varsinkin Tunkkarin terveyskeskuksen etujen valvonta olisi kunnallemme erittäin tärkeää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ehkäpä silloinkin yhteistyö hyvinvointialueen tärkeistä paikoista Perussuomalaisten kanssa olisi kannattanut, että edes yksi veteliläinen olisi hallituksessa. Perho esimerkiksi on saanut kaksi paikkaa Soiten hallitukseen, Kaustinen yhden.

Tuulivoimapuistoa nämä suunnittelee nyt

sellaiselle alueelle, josta ei ole aikaisemmin saanut soranotto lupaa ja kaiken lisäksi se on pohjavesialuetta.

Mutta näistä sitten lisää toisella kertaa.