Paikallisuutiset

Pontikan keiton ja kieltolain historiaa Perhonjokilaaksosta – Viinapoliisit auttoivat virkavaltaa

Suomalaisten viinasuu oli napsunut historian saatossa siihen malliin, että kirkko ja esivalta olivat katsoneet aiheelliseksi suitsia sitä tavalla tai toisella useaan kertaan jo ennen Suomen itsenäistymistä.

Todennäköisesti Kaustisella kiinni saatiin pirtukuski, jonka McLaughlin-Buick menetettiin valtiolle. Kuvassa virkavaltaa Juho Kuortti (vas.), Janne Järvi, Matti Vähäkainu, Ilmari Tainio ja Eino Pekkala.
Todennäköisesti Kaustisella kiinni saatiin pirtukuski, jonka McLaughlin-Buick menetettiin valtiolle. Kuvassa virkavaltaa Juho Kuortti (vas.), Janne Järvi, Matti Vähäkainu, Ilmari Tainio ja Eino Pekkala. Kuva: Hanna-Leena Lehtolan albumista

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paloviinan teko rantautui Suomeen vasta 1500- luvulla, mutta olutta oltiin pantu kyllä jo niin kauan, kuin viljaakin oli viljelty. Kalevalassa on tuplasti säkeitä oluen panemisesta verrattuna esim. maailman syntyyn. Laimea arkiolut oli tärkeä ja hyvin säilyvä elintarvike. Sitä saatettiin juoda kuuma

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä